Edese natuur houdt verband met achternamen inwonersDe achternamen Brink, Beek en Berg komen het meeste voor.

De gemeente Ede passeerde vorige week het inwonersaantal van 115.000. Ede staat bekend om haar prachtige natuur. Je vindt er bossen, heidevelden en zandverstuivingen. De stad is ontstaan op hooggelegen gebied, omdat de vroegere Nomaden zo hun schapen droog konden houden. Maar wie wonen er nu eigenlijk in Ede? Places Nieuws nam de achternamen van de inwoners onder de loep.

Brink, Beek en Berg komen het vaakst voor

De drie meest voorkomende achternamen in Ede zijn Brink, Beek en Berg. Deze drie achternamen staan in top 100 van vaakst voorkomende achternamen in Nederland. DIt geldt ook voor Pol, Jansen, Bos en Hendriksen die in de top 10 van Ede staan. De 10 meest voorkomende achternamen in Ede staan bijna allemaal in de top 100 van Nederlandse achternamen. Alleen de achternaam Roekel komt daar niet in voor. Roekel is een toponiem: de naam verwijst naar een buurtgemeenschap in de gemeente Ede.

Natuur

Ondanks dat bijna alle achternamen uit de top 10 ook in de rest van Nederland voorkomen, zijn de namen karakteristiek voor de bosrijke omgeving die Ede rijk is. Beek, Berg, Bos, Dijk en Bosch refereren naar natuur en groen en dat is typerend voor Ede. Ook de achternamen Veldhuizen en Groeneveld hebben met de omgeving van Ede te maken.

De top 20 meest voorkomende achternamen in Ede

1 Brink

2 Beek

3 Berg

4 Pol

5 Jansen

6 Veldhuizen

7 Roekel

8 Bos

9 Hendriksen

10 Hardeman

11 Top

12 dijk

13 Jong

14 Mulder

15 Brouwer

16 Groeneveld

17 Theunissen

18 Holland

19 Bakker

20 Bosch

Foto: Bigstock


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek