Places logo
Menu

Dit zijn de meest voorkomende achternamen in Eindhoven

Dit zijn de meest voorkomende achternamen in Eindhoven

Eindhoven staat bekend als de lichtstad van Nederland. Tijdens Carnaval wordt Eindhoven het Lampegat genoemd. Dit heeft Eindhoven te danken aan Frits Philips, die ruim 125 jaar geleden het licht in Eindhoven bracht. Het bedrijf veranderde de stad naar een industrieel succesverhaal. Tegenwoordig is Eindhoven een bruisende stad bekend om zijn technologie, innovatie, creativiteit en design. Kom jij uit Eindhoven en ben je benieuwd welke achternamen het meeste voorkomen? Lees dan snel verder, en nee het is geen Philips…

Jans(s)en meest voorkomende achternaam

Op nummer één staat Jansen en op nummer twee staat Janssen. Dat is behoorlijk doorsnee want Jans(s)en staat in de top drie meest voorkomende achternamen in Nederland! Wanneer we kijken naar steden in de provincie Brabant komen Jansen en Janssen regelmatig voor. Vooral in Tilburg, Breda, Den Bosch is de naam Jans(s)en populair.

Ven, Sanders en Heijden

Jansen en Janssen wordt gevolgd door Ven op nummer drie. Ven is een adresnaam in de antroponymie. Een adresnaam geeft de huidige woonplaats aan van de naamdrager aan. Het grote verschil met een herkomstnaam en een adresnaam is dat de adresnaam de huidige woonplaats aanduidt en de herkomstnaam de voormalige woonplaats. Heb jij Ven als achternaam? Dan is de kans groot dat jouw voorouders op een ven hebben gewoond of uit een moerassig gebied komen. Sanders staat op nummer vier en is een patroniem. Dit is een familienaam die verwijst naar de voornaam van iemands vader. Op nummer vijf staat Heijden. Dit wijst wederom op een adresnaam waarbij voorouders vermoedelijk op een heidegebied hebben gewoond.

Top twintig meest voorkomende achternamen in Eindhoven

Ben je benieuwd naar de meest voorkomende achternamen in Eindhoven? Kijk dan verder. Deze lijst is gemaakt vanuit de data op Telefoonboek.nl.

 1. Jansen
 2. Janssen
 3. Ven
 4. Sanders
 5. Heijden
 6. Jong
 7. Linden
 8. Rooij
 9. Hendriks
 10. Heuvel
 11. Smits
 12. Broek
 13. Vries
 14. Dijk
 15. Maas
 16. Peters
 17. Verhoeven
 18. Berg
 19. Smulders
 20. Dekkers

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!