Places logo
Menu

Brink is de meest voorkomende achternaam in Barneveld

Brink is de meest voorkomende achternaam in Barneveld

Uit onderzoek van Telefoonboek.nl blijkt dat Brink de meest voorkomende achternaam in Barneveld is. Op basis van het aantal vermeldingen van achternamen in Barneveld op hun website, is een top 20 van achternamen vastgesteld. Hierbij valt op dat er in de gemeente in de bible belt veel typisch Nederlandse achternamen voorkomen, maar ook een paar karakteristieke achternamen, die uniek zijn voor de omgeving.

Veel Nederlandse achternamen

In de top 20 van achternamen in Barneveld staan veel achternamen die ook elders in Nederland vaak voorkomen. Zo komen de nummer 1 en 2 van Barneveld, (van den) Brink en (van de) Beek, ook voor in de Nederlandse top 100. Brink en Beek zijn beiden adresnamen. Dat wil zeggen dat ze verwijzen naar waar iemand woont. Een adresnaam verwijst hierbij in tegenstelling tot een herkomstnaam niet naar een woonplaats, maar naar een topografische referentie, zoals bijvoorbeeld een beek, berg, of bos. De namen Jansen, (van den) Berg, (van) Dijk en Bakker uit de top 10 zijn ook achternamen die elders in Nederland veel voorkomen

Typische achternamen

Ongeveer de helft van de achternamen uit de top 10 komen niet terug in de top 100 van de meest voorkomende achternamen van Nederland. Dit zijn Middendorp, Veldhuizen, Top, Essen, Pater, Maanen, Davelaar, (van de) Kamp en Ee. Een opvallende achternaam in dit rijtje is Pater. Dit is een beroepsnaam en is dus direct afgeleid van een beroep. Waarschijnlijk komt deze achternaam in Barneveld veel voor door het grote aantal gelovige mensen in de gemeente, aangezien Barneveld in de bible belt ligt. De achternaam Davelaar komt vooral in de omgeving van Barneveld, Amersfoort en Ede veel voor.

Top 10

 1. Brink
 2. Beek
 3. Middendorp
 4. Veldhuizen
 5. Jansen
 6. Berg
 7. Dijk
 8. Top
 9. Essen
 10. Bakker

Top 11 - 20

 1. Pater
 2. Maanen
 3. Mulder
 4. Broek
 5. Pol
 6. Davelaar
 7. Bos
 8. Kamp
 9. Ee
 10. Jong

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!