Places logo
Menu

11% van Nederlandse wasserettes en stomerijen telefonisch niet goed bereikbaar

11% van Nederlandse wasserettes en stomerijen telefonisch niet goed bereikbaar

Nederland beschikt over veel wasserijen en stomerijen, waar u terecht kunt met uw kleding. Vaak behoort kledingreparatie ook tot de diensten die worden aangeboden. Soms is het makkelijk om telefonisch te checken of u uw kleding weer kunt ophalen. Of om te vragen of het bedrijf op korte termijn die ene avondjurk voor dat feest nog kan stomen. Het is dan belangrijk dat de telefoon ook daadwerkelijk wordt opgenomen door bedrijven. In dit artikel onderzocht Places Nieuws de telefonische bereikbaarheid van bedrijven in de categorie wasserij en stomerij.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek.nl staan 1.353 telefoonnummers geregistreerd in de categorie wasserij en stomerij. Een bedrijf wordt in het bestand gemarkeerd als slecht bereikbaar wanneer er twee keer of vaker geen gehoor wordt gegeven aan een oproep. Hierbij is er geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 143 nummers het geval, wat neerkomt op 11% van het totaal aantal stomerijen en wasserijen. Dit betekent dat 89% van de bedrijven weinig tot geen klachten krijgt.

Provincie

Per provincie is er een ander beeld zichtbaar. Hieruit blijkt dat wasserijen en stomerijen in Flevoland het slechtst scoren op telefonische bereikbaarheid. Hier was 25% namelijk onbereikbaar. Terwijl er ook een aantal provincies zijn die beter scoren dan het landelijk gemiddelde, zoals Drenthe, Utrecht en Zeeland.

Gemiste oproepen

Het aantal gemiste oproepen per bedrijf valt relatief mee. De Villiers Textiel Conditionering B.V. bleken 26 keer niet bereikbaar en zijn hiermee de minst bereikbare wasserij en stomerij. Daarnaast waren ook Osdorp Kledingreparatie (23 keer) en Kok Stomerij en Lederwaren (21) regelmatig onbereikbaar.

Percentage slecht bereikbaarheid per Provincie

In onderstaande lijst ziet u per provincie hoe het gesteld is met de telefonische bereikbaarheid van wasserijen en stomerijen verspreid door het land.

 1. Flevoland 25%
 2. Groningen 21%
 3. Limburg 19%
 4. Gelderland 18%
 5. Noord-Brabant 18%
 6. Friesland 16%
 7. Noord-Holland 14%
 8. Overijssel 14%
 9. Zuid-Holland 11%
 10. Drenthe 8%
 11. Utrecht 8%
 12. Zeeland 8%

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!