Places logo
Menu

Verzorgingshuizen scoren goed op bezit werkende website

Verzorgingshuizen scoren goed op bezit werkende website

Uit cijfers van het CBS blijkt dat het aantal ouderen in Nederland verder toeneemt de komende jaren en daarmee ook de vraag naar zorg. Wanneer de zorg vanuit een thuissituatie niet meer te dragen is, oriënteren veel families zich over de mogelijkheid van een verzorgingshuis. Maar voordat een dergelijke keuze wordt gemaakt, wil men inzicht verkrijgen in de verschillende mogelijkheden en opties. Online research kan dan een eerste stap zijn in dit proces. Maar zijn verzorgingshuizen voldoende vindbaar via een werkende website waar men informatie kan vinden? Telefoonboek.nl onderzocht daarom het aantal werkende websites van verzorgingshuizen uit haar database.

Onderzoek

In totaal zijn 1.255 organisaties onderzocht op een werkende website die bij Telefoonboek.nl in de categorie 'verzorgingshuis' staan geregistreerd. Belangrijk hierbij is dat verzorgingshuizen in het bezit van een URL, maar zonder werkende webpagina als 'niet werkend' werden beschouwd in dit onderzoek. Uiteindelijk bleek bij 958 verzorgingshuizen sprake te zijn van een werkende website, hetgeen neerkomt op 76,3%. Daarmee heeft een ruime meerderheid van de verzorgingshuizen die geregistreerd staan bij Telefoonboek.nl een werkende website. Daarentegen lijkt er voor de overige 23,7% van de organisaties nog ruimte voor verbetering. Aangezien verzorgingshuizen vaak een onderdeel zijn van een grotere zorgcorporatie, is het wel mogelijk dat deze verzorgingshuizen online vindbaar zijn via een algemene website.

Responsive

Naast het hebben van een werkende website, is er gekeken naar het aantal verzorgingshuizen met een responsive website. Het hebben van een werkende website is erg belangrijk voor organisaties, maar ook het bezit van een responsive webdesign. Responsiveness zorgt er namelijk voor dat een website automatisch meebeweegt met de schermgrootte van het apparaat waarop de website wordt getoond. Daarmee is een website leesbaar en gebruiksvriendelijk op zowel desktop als smartphone en tablet. Aangezien het aantal mobiele zoekopdrachten blijft toenemen, is niet alleen een werkende website maar ook een responsive webdesign aan te raden. Dit soort websites worden namelijk als relevant gezien en kunnen daarom hoger geplaatst worden in de zoekresultaten van zoekmachines als Google. Daardoor zullen websites online gemakkelijker vindbaar zijn en zullen bezoekers een website langer en vaker bezoeken. Uiteindelijk bleek 94% van de werkende websites ook in het bezit te zijn van een responsive design. Daarmee lijkt het overgrote deel van de onderzochte verzorgingshuizen zich bewust te zijn van de voordelen die een responsive website met zich meebrengt.

Mooie cijfers

Ronny Oonk, manager van Places Websites denkt dat het onderzoek een mooie uitkomst toont. " Voor een sector die al tijden onder druk staat, is het goed om te zien dat het merendeel van de verzorgingshuizen uit de database van Telefoonboek.nl een werkende en responsive website heeft. Hoewel persoonlijk contact bij een verzorgingshuis vaak als een van de hoogste prioriteiten wordt gezien, kan een overzichtelijke en up-to-date website bijdragen aan het overbrengen van benodigde informatie. De onderzochte verzorgingshuizen lijken het dan ook goed te doen wanneer het aankomt op online vindbaarheid via een werkende en responsive website."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!