Places logo
Menu

China minder bereid om brede handelsdeal te sluiten met de Verenigde Staten

China minder bereid om brede handelsdeal te sluiten met de Verenigde Staten

De laatste weken hebben onderhandelaars van China en de Verenigde Staten met elkaar gesproken over de handelsconflict tussen beide landen. Persbureau Bloomberg laat vandaag op basis van ingewijden weten dat China de handelsdeal flink wil inperken op een aantal onderwerpen.

Onderhandeling handelsconflict hervat

Na maanden waarin niet is onderhandeld, worden de gesprekken op topniveau deze week weer hervat. Tijdens de G20-top in Japan spraken de Chinese president Xi Jinping en Amerikaanse president Trump af om de onderhandelingen rondom het handelsconflict te hervatten. De Chinese toponderhandelaar en vicepremier Liu He reist aanstaande donderdag naar Washington, maar zou volgens persbureau Bloomberg geen overeenkomst willen maken over bepaalde onderwerpen van de handelsdeal. De VS zou zich eerder hebben beklaagd over de hervorming van het Chinese industriële beleid of het aanpakken van Chinese staatsbedrijven.

Impeachment-onderzoek

De onrust in de Verenigde Staten rondom de mogelijke afzettingsprocedure van president Trump en de afremmende Amerikaanse economie door het handelsconflict, zou de onderhandelingspositie van China ten goede doen. Ook het impeachment-onderzoek zou volgens analisten bijdragen aan een verzwakte onderhandelingspositie van de VS. Alhoewel dit door medewerkers van Trump wordt weerlegd. Het Huis van Afgevaardigden kan Articles of Impeachment (een tenlastelegging) tegen een functionaris aannemen met een eenvoudige meerderheid. Dit wordt ook wel een afzettingsprocedure genoemd.

Tweede klokkenluider

Gisteren werd bekend dat een tweede klokkenluider zich had gemeld met belastende informatie over president Trump zijn handelen. Trump wordt ervan verdacht dat hij de Oekraïense president Zelensky in een telefoongesprek onder druk zou hebben gezet om een onderzoek te starten naar zijn rivaal bij de komende presidentsverkiezingen: Joe Biden. Trump zelf zegt dat hij niets onwettigs heeft gedaan.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!