Places logo
Menu

Rijscholen opgelet: slechts 35% is online vindbaar met een website

Rijscholen opgelet: slechts 35% is online vindbaar met een website

Er valt voor rijscholen veel te winnen op online gebied blijkt uit onderzoek van Telefoonboek.nl. Slecht 35 procent van de rijschoolhouders in Nederland beschikt over een goed werkende website, namelijk 2.956 van de 8.262 websites. Dit is zonde omdat veel rijscholen hierdoor klanten mislopen. Uit onderzoek blijkt dat ruim 90% van de Nederlanders via Google informatie zoekt. Anno 2019 is een goed werkende website van essentieel belang en een belangrijk onderdeel van je marketingplan als rijschool. Benieuwd wat jij kan doen als rijschoolhouder? Lees dan snel verder.

Minder dan 10% beschikt over een beveiligde website

Het is aan te raden om je website te beveiligen met een 'https' verbinding. Https staat voor een beveiligde verbinding en verzekert dat je data op een veilige manier verstuurd wordt. De extra 'S' staat voor 'secured'. Van de 8.262 onderzochte websites in de categorie 'rijschool' op Telefoonboek.nl blijkt dat slechts 505 rijscholen een beveiligde verbinding hebben. Een https verbinding is erg belangrijk en kent grote voordelen. Een groot voordeel van https is dat bezoekers van jouw website beschermd worden tegen derde partijen die 'meeluisteren'. Zonder SSL-certificaat kan ongecodeerde informatie ergens in het netwerk worden onderbroken, gevangen en verzameld, dit maakt http onveilig. Https beschermd niet alleen data van jouw bezoekers, maar zorg er ook voor dat de gebruiker verbinding maakt met de juiste website en niet een nep kopie van uw website. Bovendien beloont Google websites met een https verbinding, deze sites komen hoger in Google wat weer voordelig is voor uw online vindbaarheid. Uit de data van Telefoonboek.nl blijkt dat 30% van de websites van rijschoolhouders nog een onveilige http verbinding heeft.

Responsive webdesign laat ook te wensen over

In het onderzoek is ook gekeken naar hoeveel websites beschikken over een responsive webdesign. Een responsive webdesign houdt in dat een website goed leesbaar is op elk apparaat. Dit is erg belangrijk gezien het feit dat veel mensen tegenwoordig op hun mobiele telefoon websites opzoeken. Van de 8.262 websites blijken slechts 982 responsive te zijn en dus goed leesbaar te zijn op verschillende mobiele apparaten. Dit is nog minder dan 15%.

Wil jij graag meer aanmeldingen of websitebezoekers? Dan is het van belang dat je meegaat met hun generatie en zorgt dat je een website hebt die op hun mobiele telefoons goed werkt. Daarnaast ranken responsive websites hoger in Google wat goed is voor je online vindbaarheid.

Bereik meer leerlingen door goede werkende site

Beschikt u nog niet over een website of bent niet tevreden over de huidige website? Met een Places Websites bent u snel gemakkelijk goed online vindbaar als rijschool.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!