Places logo
Menu

Proef met open hiring: Werken zonder te solliciteren

Proef met open hiring: Werken zonder te solliciteren

In Nederland wordt geëxperimenteerd met open hiring. Hierbij worden geen sollicitatiegesprekken gevoerd, maar wordt de baan gegeven aan de eerste die zich meldt. In maart startte een eerste bedrijf met dit concept, dat is over komen waaien uit de VS.

Wat is open hiring?

Open hiring is een concept waarbij personen worden aangenomen, ongeacht hun achtergrond. Er is geen sollicitatieprocedure of onderzoek en daarmee is het een volledige open manier om werknemers aan te nemen. Op deze manier hebben mensen die vaak moeite hebben met het vinden van een baan, meer baankansen. Zo heeft het Amerikaanse bedrijf Greyston Bakery, dat onder andere levert aan Ben & Jerry's ex-gedetineerden en daklozen mensen in dienst.

Open hiring in Nederland

De babywinkelketen Mamaloes begon in maart met een proef voor open hiring. Personen konden zich inschrijven op een lijst en hoefden alleen te laten weten of zij tien kilo konden tillen en of zij 4 uur achter elkaar konden staan. De eigenaar van Mamaloes laat weten enthousiast te zijn over deze methode en denkt dat dit de toekomst is. Chain Logistics in Uden start ook met deze methode.

Center for Open Hiring

Door Greyston is het Center for Open Hiring opgericht, waarmee ze proberen het concept van open hiring wereldwijd te verspreiden. Op deze manier kunnen best practices gedeeld worden. In Nederland werkt deze organisatie samen met de Start Foundation. Bij Greyson wordt alsnog 5 op de 10 werknemers ontslagen die via open hiring binnen komt. Toch laat dit zien dat de helft van de kansarme personen die wordt aangenomen mooie resultaten kan leveren.

Foto: Pixabay

Ook interessant

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!