Proef met open hiring: Werken zonder te solliciterenProef met open hiring in Nederland

In Nederland wordt geëxperimenteerd met open hiring. Hierbij worden geen sollicitatiegesprekken gevoerd, maar wordt de baan gegeven aan de eerste die zich meldt. In maart startte een eerste bedrijf met dit concept, dat is over komen waaien uit de VS.

Wat is open hiring?

Open hiring is een concept waarbij personen worden aangenomen, ongeacht hun achtergrond. Er is geen sollicitatieprocedure of onderzoek en daarmee is het een volledige open manier om werknemers aan te nemen. Op deze manier hebben mensen die vaak moeite hebben met het vinden van een baan, meer baankansen. Zo heeft het Amerikaanse bedrijf Greyston Bakery, dat onder andere levert aan Ben & Jerry's ex-gedetineerden en daklozen mensen in dienst.

Open hiring in Nederland

De babywinkelketen Mamaloes begon in maart met een proef voor open hiring. Personen konden zich inschrijven op een lijst en hoefden alleen te laten weten of zij tien kilo konden tillen en of zij 4 uur achter elkaar konden staan. De eigenaar van Mamaloes laat weten enthousiast te zijn over deze methode en denkt dat dit de toekomst is. Chain Logistics in Uden start ook met deze methode.

Center for Open Hiring

Door Greyston is het Center for Open Hiring opgericht, waarmee ze proberen het concept van open hiring wereldwijd te verspreiden. Op deze manier kunnen best practices gedeeld worden. In Nederland werkt deze organisatie samen met de Start Foundation. Bij Greyson wordt alsnog 5 op de 10 werknemers ontslagen die via open hiring binnen komt. Toch laat dit zien dat de helft van de kansarme personen die wordt aangenomen mooie resultaten kan leveren.

Foto: Pixabay


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek