Places logo
Menu

Autobedrijven lopen inkomsten mis door tekort aan personeel

Autobedrijven lopen inkomsten mis door tekort aan personeel

Door een groeiend tekort aan juist geschoold personeel is het voor autobedrijven lastig om te groeien. Hoewel bedrijven in de autobranche het afgelopen jaar blij waren met positieve omzetcijfers, is dit nu veranderd in lichte teleurstelling. Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat veel autobedrijven inkomsten mislopen doordat ze niet aan goed personeel kunnen komen.

Omzetdaling door personeelstekort

In het tweede kwartaal van 2018 groeide de omzet van de autobranche nog met 7,2 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Aan het begin van het derde kwartaal is de autobranche echter minder positief door het oplopende personeelstekort. Het onderzoek van het CBS toont aan dat één op de drie gespecialiseerde reparatie bedrijven in de autobranche niet genoeg bekwame monteurs kunnen vinden. Daarnaast verwacht één op de acht bedrijven in deze branche dit kwartaal een omzetdaling door het personeelstekort. Hoewel de omzetten in de autobranche in de afgelopen kwartalen zijn gestegen, lijdt de motorbranche al voor het derde kwartaal op rij verlies.

Hoge werkdruk

Niet alleen de autobranche heeft last van personeelstekort. Er is in veel andere branches ook een groeiend tekort aan personeel. In de bouw loopt het tekort zelfs op tot bijna 40 procent. Hierdoor worden verschillende bouwactiviteiten belemmerd. Ook in de zorg en het onderwijs is er een groot tekort aan personeel. Volgens het UWV vrezen bedrijven hierdoor voor hogere werkdruk op het bestaande personeel.

Foto: Bigstock

Ook interessant

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!