Places logo
Menu

Redenen om samen te werken met een werving & selectiebureau

Redenen om samen te werken met een werving & selectiebureau

Wanneer er een vacature vrijkomt binnen uw bedrijf en er intern niemand is om deze te vervullen, zal u verder moeten kijken. Een optie is zelf een vacature opmaken en deze proberen te verspreiden. Dit kan veel tijd kosten en het zou kunnen dat u belangrijke aspecten in de vacature over het hoofd ziet. Een andere optie is het inschakelen van werving & selectiebureaus. Places Nieuws zette een aantal voordelen en aandachtspunten voor u op een rij.

Voordelen van een Werving & Selectiebureau

Een w&s-bureau heeft expertise in het werven en selecteren van de juiste kandidaten. Zij kunnen u helpen bij het opstellen van een goed functieprofiel en brengen de te gebruiken kanalen in kaart. Daarbij beschikken de meeste van deze bureaus over een database van kandidaten met bijbehorend CV. Bij het werven van deze kandidaten neemt het bureau de administratie en het logistieke werk voor zijn rekening. Dit spaart tijd en biedt u al het gemak van dien.

Aandachtspunten tijdens het samenwerken

Er zijn genoeg voordelen, maar des te meer aandachtspunten. Samenwerking moet centraal staan waarbij gelet moet worden op de afspraken die u maakt met het bureau. Deze afspraken betreffen voornamelijk de procedure en de prijs. Bespreek wat er in het uurtarief van de kandidaat is inbegrepen, zodat helder is wat er meegenomen wordt, wanneer u de kandidaat overneemt. Verder is het belangrijk dat uw bedrijf goed omschreven is in de vacature. Wanneer u namelijk te weinig informatie verstrekt, hebt u de grootste kans op een mismatch tussen u en de kandidaat. Ten slotte is het belangrijk dat u betrokken bent bij het bureau. Doordat u de zakelijke relatie goed onderhoudt, zal het bureau nog meer hun best doen om de juiste kandidaten bij uw bedrijf aan te leveren.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!