Redenen om samen te werken met een werving & selectiebureauRedenen om samen te werken met een werving & selectiebureau

Wanneer er een vacature vrijkomt binnen uw bedrijf en er intern niemand is om deze te vervullen, zal u verder moeten kijken. Een optie is zelf een vacature opmaken en deze proberen te verspreiden. Dit kan veel tijd kosten en het zou kunnen dat u belangrijke aspecten in de vacature over het hoofd ziet. Een andere optie is het inschakelen van werving & selectiebureaus. Places Nieuws zette een aantal voordelen en aandachtspunten voor u op een rij.

Voordelen van een Werving & Selectiebureau

Een w&s-bureau heeft expertise in het werven en selecteren van de juiste kandidaten. Zij kunnen u helpen bij het opstellen van een goed functieprofiel en brengen de te gebruiken kanalen in kaart. Daarbij beschikken de meeste van deze bureaus over een database van kandidaten met bijbehorend CV. Bij het werven van deze kandidaten neemt het bureau de administratie en het logistieke werk voor zijn rekening. Dit spaart tijd en biedt u al het gemak van dien.

Aandachtspunten tijdens het samenwerken

Er zijn genoeg voordelen, maar des te meer aandachtspunten. Samenwerking moet centraal staan waarbij gelet moet worden op de afspraken die u maakt met het bureau. Deze afspraken betreffen voornamelijk de procedure en de prijs. Bespreek wat er in het uurtarief van de kandidaat is inbegrepen, zodat helder is wat er meegenomen wordt, wanneer u de kandidaat overneemt. Verder is het belangrijk dat uw bedrijf goed omschreven is in de vacature. Wanneer u namelijk te weinig informatie verstrekt, hebt u de grootste kans op een mismatch tussen u en de kandidaat. Ten slotte is het belangrijk dat u betrokken bent bij het bureau. Doordat u de zakelijke relatie goed onderhoudt, zal het bureau nog meer hun best doen om de juiste kandidaten bij uw bedrijf aan te leveren.

Foto: Pixabay


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek