Online agenda: altijd en overal afspraken maken met deze drie apps

Online agenda: altijd en overal afspraken maken met deze drie apps

Online agenda's vervangen de papieren agenda steeds vaker. En dat is goed te begrijpen. U heeft een online agenda altijd bij de hand en kunt altijd en overal afspraken vastleggen. Het enige dat u nodig heeft is een internetverbinding. Delen gaat ook heel makkelijk: uw collega's hebben in één opslag zicht in uw week-, maand- of zelfs jaarplanning. Collega's of zakenpartners uitnodigen voor een afspraak gaat ook makkelijk. Zij kunnen snel notities en opmerkingen plaatsen. Ten slotte kunt u in uw agenda koppelingen maken naar e-mails, online documenten en noem zo maar op. Maar, welke agenda-app kunt u het beste downloaden? Places Nieuws zette vijf handige agenda-apps op een rij.

Fantastical 2: strak ontwerp en moderne functies

Fantastical 2 is een handige agenda-app die een strak ontwerp combineert met handige functies. Het scherm wordt in tweeën gedeeld: bovenin ziet u de dagen van de week of de maand en onderin staan de komende afspraken. Afspraken die al geweest zijn krijgen een andere kleur, waardoor u makkelijk onderscheid kunt maken. U houdt met deze app gemakkelijk een to-do list met belangrijke taken bij. Het invoeren hiervan is al helemaal handig: de app onderscheid zelf wat het onderwerp, tijd en locatie is als u een zin intypt met de Engelse voorvoegsels. Fantastical 2 kost €5,49 (iPhone) of €10,99 (iPad) en is alleen te downloaden op iOS-devices.

BusyCal: inzicht in alles

BusyCal is veel meer dan alleen een agenda. De app geeft inzicht in uw afspraken, maar combineert bijvoorbeeld ook al uw herinneringen en toont het weerbericht. Deze app heeft een lijst-, dag-, week- en een maandweergave en werkt met allerlei verschillende accounts samen. Denk aan iCloud, Google Calendar, Exchange en Office 365. Ook handig: u kunt bij een afspraak de reistijd invoeren, zodat u op tijd een melding krijgt. Tikt u op een locatie, dan wordt Apple Kaarten of Google Maps geopend en ziet u meteen de route. BusyCal kost €5,49 en is alleen te downloaden op iPhone of iPad.

CloudCal: alles in de cloud

CloudCal is een gratis agenda-app voor Android. De app laat je op een fijne manier zaken inplannen en beschikt over diverse handige features om je agenda inzichtelijk te maken. De app heeft een dag-, week en maandweergave. Ook is er een 'Planning'-functie, die u de belangrijkste afspraken toont op de homepage. U kunt zo zelf ontdekken wat voor u werkt en er is veel mogelijk om deze app aan te passen aan uw eigen wensen. Via instellingen kunt u kiezen of u de weeknummers wil weergeven en u vindt er verschillende opties om herinneringen/taken te gebruiken. CloudCal werkt net als BusyCal samen met clouddiensten Google Agenda, Exchange en Outlook. Bovendien werkt de app samen met CloudTasks, een simpele to do-app. U kunt (een deel van) uw agenda ook delen met anderen, via instellingen.