Places logo
Menu

Nederland vakantieland: de groei van toerisme

Nederland vakantieland: de groei van toerisme

Tegen het einde van afgelopen zomer kwam het Centraal Bureau voor Statistiek met opvallend nieuws. De toeristensector gaat een steeds grotere rol spelen in Nederland! Hoewel het zich nog niet laat vergelijken met de Spaanse cijfers (namelijk wel 11% van het BBP) kan deze trend nog veel voor Nederland gaan betekenen. Maar hoe zit het precies met deze groei? Zijn het buitenlandse toeristen met een liefde voor regen en wind? En wat kan dat voor u betekenen?

De economische waarde

Sinds 2010 zijn de bestedingen in de toeristische sector omhoog gegaan. In 2015 bereikte het totaal aan bestedingen in Nederland het slordige bedrag van 72,7 miljard euro. Bijna 20 miljard hiervan was afkomstig van buitenlandse bezoekers.

Dat er meer geld wordt besteed in deze sector betekent ook meer banen. Dit is terug te zien in het stijgende aantal fte in deze sector. Daarnaast creëren de toegenomen bestedingen meer kansen voor niet-rechtstreekse inkomens, zoals lokale vervoersbedrijven of restaurants. Ook ontstaat er meer ruimte voor lokale producten, zoals de plaatselijke bakker.

Een overgroot deel van het bedrag van 72,7 miljard is afkomstig van binnenlands toerisme, dus van de mede-Nederlander. Het klinkt dus misschien wat minder romantisch zodra we weten dat het hier niet zozeer gaat om Italiaanse stelletjes of Amerikaanse families, maar het valt tegelijkertijd niet te ontkennen dat Nederlanders fors bijdragen aan de groei van de eigen toerismesector. Dit kan ook voor u een hoop betekenen.

Wat betekent dit voor u?

Een fors bedrag van 42,1 miljard wordt er op jaarbasis door de Nederlander in de toerismesector gepompt. Uiteraard liggen hier kansen. Vooral als u bedenkt dat het totale aantal bezoekers in de komende jaren zal groeien tot minstens 16 miljoen op jaarbasis en de bestedingen dus enkel zullen toenemen. Dit biedt voor u als ondernemer de mogelijkheid om nieuwe kansen tot bloei te brengen.

Ook is in het onderzoek geconcludeerd dat Nederland in toenemende mate een populaire bestemming is voor zakenreizen en congressen. Dit kan ook op uw gebied interessant zijn. Zo kunt u internationale vakgenoten ontmoeten of een congres hosten.

Hoe dan ook, Nederland als vakantieland biedt u toekomst. Houd deze markt dus zeker in de gaten! Voor meer nieuws kunt u ook onze blogs blijven volgen.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!