Places logo
Menu

Tekort aan app-ontwikkelaars remt groeiende digitale sector af

Tekort aan app-ontwikkelaars remt groeiende digitale sector af

Volgens branchevereniging Dutch Digital Agencies (DDA) hebben Nederlandse appbouwers last van personeelsgebrek. De 'War for Talent' zit de groei van de digitale sector in de weg.

Omzetstijging

De afgelopen jaren groeide de digitale sector in Nederland erg hard. In 2017 is de omzet met ruim 17 procent gegroeid. Bedrijven verwachten dat deze groei volgend jaar doorzet. Hoewel het goed gaat met de sector, wordt het steeds lastiger om geschikt personeel te vinden. Volgens DDA-voorzitter Ivo Roefs vinden bedrijven het erg lastig om talent te vinden en te behouden.

Personeelstekort

De branchevereniging steekt naar eigen zeggen al jaren veel energie in de relatie met opleidingen. Helaas is de instroom vanuit opleidingen niet groot genoeg om het personeelstekort op te lossen. Mensen die applicatieontwikkelaar willen worden, kunnen verschillende opleidingen volgen. Hierbij leren zij te werken met onder andere besturingsprogramma's, toepassingsprogramma's en applicaties voor het internet.

Politiek

Branchevereniging DDA vindt dat de politiek moet helpen om het personeelstekort in de digitale sector tegen te gaan. Het succes van instellingen, bedrijven en overheden is namelijk ook afhankelijk van digitale dienstverlening en communicatie. Bedrijven binnen de digitale sector moeten ook hun steentje bijdragen. Zij moeten namelijk goede arbeidsvoorwaarden aanbieden om medewerkers aan te trekken. Het is belangrijk dat zij appbouwers op waarde kunnen schatten, pas dan kunnen zij medewerkers aantrekken in deze krappe arbeidsmarkt.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!