Tekort aan app-ontwikkelaars remt groeiende digitale sector afPersoneelsgebrek digitale appbouwers

Volgens branchevereniging Dutch Digital Agencies (DDA) hebben Nederlandse appbouwers last van personeelsgebrek. De 'War for Talent' zit de groei van de digitale sector in de weg.

Omzetstijging

De afgelopen jaren groeide de digitale sector in Nederland erg hard. In 2017 is de omzet met ruim 17 procent gegroeid. Bedrijven verwachten dat deze groei volgend jaar doorzet. Hoewel het goed gaat met de sector, wordt het steeds lastiger om geschikt personeel te vinden. Volgens DDA-voorzitter Ivo Roefs vinden bedrijven het erg lastig om talent te vinden en te behouden.

Personeelstekort

De branchevereniging steekt naar eigen zeggen al jaren veel energie in de relatie met opleidingen. Helaas is de instroom vanuit opleidingen niet groot genoeg om het personeelstekort op te lossen. Mensen die applicatieontwikkelaar willen worden, kunnen verschillende opleidingen volgen. Hierbij leren zij te werken met onder andere besturingsprogramma's, toepassingsprogramma's en applicaties voor het internet.

Politiek

Branchevereniging DDA vindt dat de politiek moet helpen om het personeelstekort in de digitale sector tegen te gaan. Het succes van instellingen, bedrijven en overheden is namelijk ook afhankelijk van digitale dienstverlening en communicatie. Bedrijven binnen de digitale sector moeten ook hun steentje bijdragen. Zij moeten namelijk goede arbeidsvoorwaarden aanbieden om medewerkers aan te trekken. Het is belangrijk dat zij appbouwers op waarde kunnen schatten, pas dan kunnen zij medewerkers aantrekken in deze krappe arbeidsmarkt.

Foto: Bigstock


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek