Places logo
Menu

Steeds meer consumenten besparen geld en wisselen van energieleverancier

Steeds meer consumenten besparen geld en wisselen van energieleverancier

Veel consumenten wisselen van energieleverancier om kosten te besparen. Huishoudens lijken zich beter bewust te zijn van de voordelen om over te stappen naar een andere leverancier. Bovendien is het steeds makkelijker om de leveranciers met elkaar te vergelijken.

Toename overstap verzoeken

Autoriteit Consument & Markt (ACM) meldde afgelopen week dat in de afgelopen drie jaar 42 procent van de consumenten is veranderd van energieleverancier. In 2015 was dit nog 36 procent. Dit betekent dat het aantal consumenten dat wisselt van energieleverancier toeneemt. Volgens de ACM vinden huishoudens het makkelijker om de energiebedrijven met elkaar te vergelijken en maken zij daardoor sneller een overstap. Consumenten kunnen met een overstap tot wel 400 euro per jaar besparen op hun energierekening. Naast deze kostenbesparing is er nog een ander voordeel. Wanneer consumenten van energieleverancier wisselen dwingen zij energiebedrijven scherp te concurreren. Dit leidt tot een betere dienstverlening en lagere prijzen.

Hoeveelheid energie ondernemers

Het is ook voor ondernemers handig om regelmatig te blijven wisselen van energieleverancier. Een startende ondernemer heeft vaak weinig zicht op het energieverbruik, hierdoor is het lastig om een passend energie-abonnement te kiezen. Na een tijdje zal het duidelijk worden hoeveel energie er gemiddeld verbruikt wordt. Het energieverbruik kan gedurende de tijd regelmatig veranderen, bijvoorbeeld wanneer nieuwe werknemers of stagiairs tot het bedrijf toetreden. Het is belangrijk om regelmatig te bekijken of het huidige energie-abonnement nog bij het energieverbruik past.

Energieverbruik verminderen

Ondernemers kunnen naast het wisselen van energieleverancier ook op andere manieren besparen op energieverbruik. Het is bijvoorbeeld belangrijk om klimaatregelaars na elke werkdag uit te zetten. Daarnaast is het belangrijk dat verlichting en bedrijfsapparatuur "s nachts uitgaan.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!