Places logo
Menu

Merendeel Nederlandse dierenartsen heeft werkende website

Merendeel Nederlandse dierenartsen heeft werkende website

Het is vandaag World Cat Day oftewel Internationale Kattendag. Een dag waarop de band tussen mens en dier wordt gevierd. Voornamelijk het IFAW ( International Fund of Animal Welfare) wil tijdens deze dag aandacht bieden aan het bestrijden van verwaarlozing en misbruik van katten. Gelukkig zijn de meeste mensen erg gesteld op hun kat en willen zij hun huisdier de beste zorg bieden wanneer dat nodig is. Een bezoekje aan de dierenarts is dan ook van belang zo nu en dan. Maar hoe gemakkelijk is het om online een geschikte dierenarts te vinden? Telefoonboek.nl zocht het uit en onderzocht het aantal werkende websites van dierenartsen.

Onderzoek

In totaal werden 1424 bedrijven onderzocht op een werkende website die zijn geregistreerd bij Telefoonboek.nl in de categorie 'Dierenarts'. Belangrijk hierbij is dat bedrijven in het bezit van een URL, maar zonder werkende webpagina als 'niet werkend' werden beschouwd in dit onderzoek. Uiteindelijk bleek bij 840 dierenartsen sprake te zijn van een werkende website, hetgeen neerkomt op 59%. Daarmee heeft meer dan de helft van de Nederlandse dierenartsen een werkende website, maar is er voor ruim veertig procent nog ruimte voor verbetering. Wel is het mogelijk dat de overige 41% van dierenartspraktijken actief is via social media of is aangesloten bij een overkoepelende bedrijfswebsite.

Responsive

Daarnaast zijn de bedrijven met een werkende website gecheckt op responsiveness. Een responsive design zorgt ervoor dat een website automatisch meebeweegt met de schermgrootte van het apparaat dat in gebruik is. Zo is een website gebruiksvriendelijk en leesbaar op zowel desktop als mobiel en tablet. Het hebben van een responsive webdesign levert een aantal voordelen op voor bedrijven. Zo zullen bezoekers een website vaker en langer bezoeken aangezien de website makkelijk in gebruik is. Daarnaast zijn websites met een responsive design gemakkelijker te vinden via zoekmachines als Google, aangezien zij hoger in de ranking worden geplaatst. Dit komt doordat deze websites relevant en gebruiksvriendelijk zijn voor bezoekers. In totaal bleek 98% van de dierenartsen met een werkende website ook een responsive website te hebben. Daaruit blijkt dat een groot gedeelte zich bewust is van ontwikkelingen op online gebied en de voordelen die dit met zich meebrengt.

Veelbelovende resultaten

Ronny Oonk, manager van Places Websites denkt dat dit onderzoek veelbelovende resultaten toont. "Het is mooi om te zien dat een merendeel van de Nederlandse dierenartsen een werkende website heeft. Daarnaast is het goed dat 98% van deze dierenartsen ook nog eens een responsive website heeft. Zeker nu er steeds meer mobiele zoekopdrachten worden uitgevoerd, wordt het hebben van een werkende en responsive website een onmisbaar onderdeel voor bedrijven. De overige 41% van dierenartsen zonder werkende website kan dus een voorbeeld nemen aan hun collega's."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!