Places logo
Menu

De toepassing van Non-Mailing-Indicator

De toepassing van Non-Mailing-Indicator

Wanneer je als ondernemer niet benaderd wilt worden met fysieke post of huis-aan-huis bezoek op je ingeschreven adres, dan kun je de Non-Mailing-Indicator activeren. Hiermee geef je aan dat je geen ongevraagde reclame per post of verkoop aan je deur wilt.


Hoe worden jouw gegevens gedeeld?

Wanneer jij je onderneming inschrijft bij de Kamer Van Koophandel worden je persoonsgegevens geregistreerd in het Handelsregister. Het Handelsregister kun je zien als één grote verzameling van gegevens van ondernemend Nederland. Het register is dan ook een cruciale bron van informatie voor ondernemers zoals banken, verzekeraars, telecom- en energiebedrijven, maar ook voor jou als ondernemer om andere ondernemingen te vinden.

Er zijn verschillende wet- en regelgeving waar derde partijen zich moeten houden wanneer ze gebruik maken van gegevens uit het Handelsregister. Denk bijvoorbeeld aan de AVG of de Telecommunicatiewet. Toch zijn de gegevens van jouw onderneming te bekijken voor deze partijen en beschermt de wet jou niet voor verdere benadering. Vanaf het moment dat jij je inschrijft bij de KVK kan het dan ook regelmatig voorkomen dat je benaderd wordt op verschillende manieren, bijvoorbeeld via fysieke post of door huis-aan-huis bezoeken.


Non-mailing-indicator activeren

Het is begrijpelijk dat je misschien niet altijd zit te wachten aan reclame in de brievenbus of bezoekjes aan je voordeur van verkopers. Om dit te voorkomen biedt de KVK de Non-Mailing-Indicator aan. Hiermee geef je aan dat jouw voorkeur is dat je gegevens niet meer mogen worden gebruikt voor deze doeleinde. Je activeert deze NMI door een formulier in te vullen bij de KVK.


Bescherming

KVK geeft daarbij wel aan dat wanneer je de NMI hebt geactiveerd, het niet 100% te garanderen is dat je nu nooit meer reclame in de brievenbus ontvangt of er nooit meer iemand aan je deur staat. Het Handelsregister blijft een openbaar register waarin iedere ondernemer gegevens op kan vragen van andere ondernemingen. Voor reclame via je mail, telefoon/ sms of Whatsapp beschermt de NMI je niet.


NMI en online gidsvermelding

De Non-Mailing-Indicator geldt dus echt alleen op reclame via fysieke post of huis-aan-huis bezoek. Jouw gegevens zoals telefoonnummer of adres zijn met een geactiveerde NMI nog steeds zichtbaar en openbaar om te gebruiken voor bijvoorbeeld een online gidsvermelding zoals Telefoonboek.nl. Het is wel altijd mogelijk om je gegevens te verbergen of te verwijderen. Dit kun je aanvragen bij de betreffende gidsvermelding.


Wil je meer weten over hoe deze Non-Mailing-Indicator precies werkt? Op de website van KVK vind meer informatie over de Non-Mailing-Indicator en kun je deze direct activeren.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!