Places logo
Menu

Apple ontslaat techneut vanwege iPhone-X lek door dochter

Apple ontslaat techneut vanwege iPhone-X lek door dochter

Een techneut bij Apple is ontslagen nadat er een filmpje online is verschenen waar zijn dochter kort een paar functies van de nieuwe iPhone-X toonde.

Het meisje Brooke Amelia Peterson had afgelopen week een filmpje geüpload op haar YouTube kanaal waarin zij een korte indruk gaf van de iPhone-X. De telefoon komt pas volgende week uit, maar als dochter van een Apple techneut had zij vroegtijdig toegang tot de telefoon.

Binnen de kortste keren werd de video van de tiener overgenomen door verschillende nieuwsmedia en ging het beeldmateriaal viral. Het duurde niet lang voordat Apple hier achter kwam. Als eerste stap moest Peterson haar video verwijderen. Omdat het filmpje inmiddels al zo vaak verspreid was, had de verwijdering weinig nut. De tweede stap die Apple nam, was het ontslaan van haar vader.

In de video is te zien hoe haar vader de telefoon aan haar geeft tijdens een lunchafspraak op het Apple-kantoor. Een regel van Apple is dat onuitgebrachte producten niet vertoond mogen worden op gepubliceerd beeldmateriaal. Daarnaast was de iPhone-X in het filmpje een intern model, waardoor er gevoelige informatie had kunnen lekken. De video was ook nog eens gefilmd op Apple-terrein, wat ook niet mag.

Hoewel de vader waarschijnlijk geen verkeerde bedoelingen had, heeft hij meerdere regels van Apple overtreden. En wie de regels van Apple overtreedt - die moet toch echt even door de zure appel heen bijten.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!