Places logo
Menu

Interessante apps en updates die je niet kunt missen in november

Interessante apps en updates die je niet kunt missen in november

Van handige apps heb je nooit genoeg, ze kunnen je helpen bedrijven te vinden, bestanden te organiseren of ervoor zorgen dat je veilig kan internetten. Elke maand komen er wel nieuwe apps en updates bij. Lang niet alles is interessant, maar er zitten soms wel een paar opvallende tussen. We hebben deze maand vier interessante apps en updates geselecteerd die relevant kunnen zijn voor jou als ondernemer.

  • 1.1.1.1 van Cloudflare

Werk je regelmatig op locatie of in een leuk koffietentje? Dan ben je waarschijnlijk verbonden met een openbaar wifi-netwerk. Hoe fijn openbare wifi ook is, het brengt wel risico's met zich mee. Zo kunnen hackers in een onbeveiligd netwerk makkelijker inbreken in jouw gegevens. De app 1.1.1.1 van Cloudflare kan je meer privacy bieden tijdens het internetten.

Met de app versleutel je al je DNS-aanvragen en worden al je aanvragen gratis beveiligd via de server van Cloudfare gestuurd. Een DNS-aanvraag wordt verstuurd als je naar een website surft in je browser. Hierdoor kan je internetprovider jouw gegevens inzien en zelfs verkopen als waardevolle data aan bijvoorbeeld online adverteerders. Met de app 1.1.1.1 wordt alles beveiligd en ben je verzekerd van privacy tijdens het internetten.

  • Waze

Moet je veel reizen voor je werk? Dan is het verstandig om Waze te downloaden. Dit is een navigatie-app die onderdeel is van Google. Hoewel Google Maps bij iedereen bekend is, is deze app een stuk minder populair. Dat is zonde, aangezien Waze een aantal belangrijke pluspunten heeft. Zo wordt de app voor en door automobilisten gemaakt. Hierdoor beschikt Waze altijd over de actuele staat op de weg, ongelukken die gebeurd zijn, afgesloten wegen en omleidingen. Met deze app sta je nooit meer plotseling voor een wegafzetting of file.

  • Files by Google

Heb je altijd een volle telefoon en te weinig ruimte beschikbaar? De app Files Go van Google kan je helpen, deze app geeft namelijk tips om ruimte op je telefoon vrij te maken. Je krijgt gepersonaliseerde tips die gericht zijn op jouw telefoongebruik. De app kan je bijvoorbeeld adviseren om bepaalde apps te verwijderen die je weinig gebruikt, grote of dubbele bestanden te wissen of lage resolutie video's te verwijderen. Met de slimme filters kun je bovendien je afbeeldingen, video's en bestanden makkelijk vinden. Je kan daarnaast gemakkelijk backups maken van je bestanden door ze op te slaan in Google Drive of andere apps.

Google bracht de app minder dan een jaar geleden al uit maar heeft er nu een nieuwe draai aangegeven door middel van een nieuwe naam: Files by Google: Clean up space on your phone. Met deze naam is direct duidelijk waar de app voor dient.

  • Update Google Maps

Wil je voor een zakelijke meeting een reservering maken bij het restaurant op de hoek? Of ergens een vergaderruimte reserveren? Door een update kan dat vanaf deze week gemakkelijk bij Google Maps. De nieuwe functie maakt het mogelijk dat je op de locatiepagina van een bedrijf kan klikken (mits het bedrijf is aangesloten) en het bedrijf via de app een berichtje kan sturen. Je verzonden en ontvangen berichten kun je terug vinden in de nieuwe 'berichten'-knop in het zijmenu van Google Maps.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!