Places logo
Menu

De kostbaarste angsten op de werkvloer

De kostbaarste angsten op de werkvloer

Een groot maar vaak onbesproken probleem om de werkvloer is angst. Echter, dit is een erg belangrijk en ingrijpend onderwerp. Het verstoort persoonlijke relaties en ook nachtrust, dus u zal kunnen inzien dat wanneer uw werknemers hier last van hebben, dit de werksfeer en productiviteit niet ten goede komt.

Kostbaar

Angst kan zorgen voor vermijding en kan uiteindelijk zelfs zorgen voor verzuim. Dit kost natuurlijk veel geld. Wat meespeelt is de angst om fouten te maken (perfectionisme), bang zijn om te presenteren, bang zijn voor sociale contacten of angst voor afwijzing en kritiek.

Presentatieangst

Angst om te presenteren is heel normaal. Evolutionair gezien is staan voor een groep vergelijkbaar met staan voor een groep vijanden. De natuurlijke reactie is niet om de confrontatie aan tegaan, maar om te vluchten. Het is dan ook het zwaarste als een werknemer denkt niet bang te mogen zijn, omdat hier evolutionair gezien weinig aan te doen is. Bevestig deze angstgevoelens niet door de werknemer te betuttelen, maar leg de focus op iets anders zoals het waarderen van de gezonde spanning.

Targets

Er is gebleken dat werken met targets een grote bron is van angst op de werkvloer. Natuurlijk zijn er targets die binnen uw bedrijf gehaald moeten worden, maar laat deze targets dan ook weg op de momenten dat ze eigenlijk niet nodig zijn. Targets zorgen namelijk voor de angst om te falen. Wanneer u toch heel graag targets gebruikt, zorg dan dat u een sfeer creëert binnen uw bedrijf waarin fouten maken mag. Dit zorgt namelijk niet alleen voor vermindering van de faalangst, maar ook voor meer succes.

Telefoneren

Vaak is telefoneren ook een onderdeel van werk. Veel mensen hebben telefoonangst. Dit komt vaak omdat er te weinig ervaring is en de mate van routine mist. U kunt dan natuurlijk iedereen een dag telefoondienst geven of iets dergelijks, maar u kunt hier ook een extern bedrijf voor inzetten. Vaak zijn mensen die veel ervaring hebben en dus meer routine hebben meer gericht op de klant.

Places.nl heeft een speciaal team met mensen die voor u de telefoon aan kunnen nemen, zodat uw werknemers zich kunnen richten op de eigen werkzaamheden. Wilt u dit geheel gratis en vrijblijvend uitproberen? Voor meer informatie over deze antwoordservice kunt u vrijblijvend bellen met 024 - 3555 299.

Ook interessant

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!