Places logo
Menu

Heeft u echt nieuw personeel nodig?

Heeft u echt nieuw personeel nodig?

Gaan de zaken goed? Wordt het steeds drukker en kunt u het niet af met de mankracht die u tot uw beschikking heeft? Wat doet u? De voor de hand liggende oplossing is natuurlijk om nieuw personeel aan te nemen. Maar is dat wel echt nodig? Er zijn namelijk verschillende alternatieven die u ook het werk uit handen nemen.

Inventariseer de werkzaamheden

Voordat u over gaat tot het werven van nieuw personeel, is het belangrijk om eerst een inventarisatie te maken van de werkzaamheden waar u tekort in schiet. Welke taken wilt u zelf houden en voor welke taken kunt u iemand anders aannemen? Misschien is het zelfs wel zo dat u de werkzaamheden intern kunt verdelen. Pas wanneer u een duidelijk functieprofiel voor ogen heeft kunt u beginnen met de werving van het nieuwe personeelslid.

De alternatieven van personeelswerving

Komt u na de inventarisatie tot de conclusie dat u extra mankracht nodig heeft, dan is het handig om eens te kijken wat uw opties zijn. Het aannemen van personeel brengt namelijk extra personeelskosten met zich mee en bovendien gaat u direct een samenwerking voor een langere termijn aan. Mocht u nog niet helemaal klaar zijn voor deze verantwoordelijkheid, dan kunt u er ook voor kiezen om een stagiair in dienst te nemen of een uitzend- of detacheringskracht. U kunt iemand dan voor een kortere periode in dienst nemen om te kijken of het bevalt. Ook kunt u er voor kiezen om de taken eerst uit te besteden aan een extern bureau. Merkt u uiteindelijk dat u de ruimte voor het extra personeelslid er daadwerkelijk is, dan kunt u er alsnog voor kiezen om iemand in dienst nemen.

Besteed uw bereikbaarheid uit

Veel bedrijven kampen met het probleem van onbereikbaarheid vanwege onderbezetting. Het is echter zonde om hier iemand voor in dienst te nemen, omdat u deze service ook heel gemakkelijk kunt uitbesteden. U kunt hier het beste een telefoniste op afstand voor inschakelen, zodat u zelf geen omkijken meer heeft naar de rinkelende telefoon. Wanneer u weer in de gelegenheid bent, kunt u in alle rust contact opnemen met de klanten die u geprobeerd hebben te bereiken. Meer informatie over de antwoordservice vindt u op Places.nl. Wilt u meer weten over efficiënte personeelswerving? Neem dan eens een kijkje op de blog van Places.nl! U vindt hier onder andere meer over het uitbesteden van diensten en het aannemen van personeel.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!