Places logo
Menu

Basisscholen scoren op kleinschalig onderwijs, waarbij aandacht is voor de leerling

Basisscholen scoren op kleinschalig onderwijs, waarbij aandacht is voor de leerling

De laatste decennia hebben basisscholen te maken met krimp en wordt de onderlinge concurrentie steeds groter. Dat maakt dat de onderwijsinstellingen er alles aan doen om hun onderwijs kwalitatief te verbeteren door in gesprek te gaan met de ouders en zich te onderscheiden door met de tijd mee te gaan. Met onderwijs op maat wordt de persoonlijke ontwikkeling van de leerling steeds belangrijker. Door al deze ontwikkelingen kan het vinden van een geschikte basisschool best lastig zijn. Places Nieuws zocht voor u uit hoe basisscholen in Nederland worden beoordeeld. Zijn Nederlandse ouders en verzorgers te spreken over de basisscholen of juist niet?

Goede sfeer en kwalitatief onderwijs

Over het algemeen zijn de basisscholen relatief goed beoordeeld. Bezoekers van Telefoonboek.nl gaven in totaal 325 beoordelingen. Ruim 57% van de basisscholen zijn positief beoordeeld met een 9,4 gemiddeld. De beoordelingen van basisscholen zijn heel persoonlijk. Over het algemeen vinden ouders en verzorgers het belangrijk dat er een goede sfeer hangt op de basisschool, zodat het kind zich er prettig voelt. Daarnaast hechten ze waarde aan kwalitatief goed onderwijs en betrokken leerkrachten. Zo vertelt een bezoeker van Telefoonboek.nl: 'Fijne sfeer, goed onderwijs gegeven door hele fijne leraren. Sterk concept.'

Tevreden ouders en verzorgers

Volgens de beoordelingen bestaat een goede basisschool uit kleinschalig onderwijs waarbij voldoende aandacht is voor de leerling, veiligheid en welzijn voorop worden gesteld en betrokkenheid van de leerkrachten. Dat wordt onder andere door een review van een tevreden bezoeker van Telefoonboek.nl beaamt: 'Een fijne school met een geweldig enthousiast team van leerkrachten. Gevarieerd aanbod, veilig klimaat. Mooi gebouw en fantastische speelomgeving.'

Negatieve ervaringen

In 43% van de gevallen werden basisscholen met een onvoldoende beoordeeld met een 2,7 gemiddeld. Onvoldoendes zijn beoordelingen met een cijfer lager dan een 6,0. Ouders en verzorgers uiten negatieve reviews over basisscholen waar veel gepest wordt, de communicatie tussen leerkrachten en ouders niet op orde is en wanneer scholen achterlopen in lesstof. Veel van de reviews zijn persoonlijk en gaan over de negatieve ervaringen van zichzelf en/of de leerlingen. De negatieve reviews zijn - evenals de positieve reviews - persoonsgebonden.

Leerling is geen nummertje

De relatief goede beoordelingen tonen aan dat uw zoon of dochter over het algemeen in goede handen zijn van de basisschool. Uit de reviews blijkt dat basisscholen die hun leerlingen niet als nummertje behandelen, maar waarde hechten aan persoonlijke aandacht voor het kind relatief beter scoren dan basisscholen die daar niet aan voldoen. Dit gegeven kunt u meenemen bij uw keuze voor een geschikte basisschool. Reviews op internet geven u een indruk, maar het blijft ten alle tijden persoonlijk wat iemand wel of niet prettig vindt aan een basisschool. Places Nieuws raadt aan dat ook vooral mee te nemen in uw gedachte.

De gegevens van de reviews zijn afkomstig van Telefoonboek.nl. De beoordelingen bestaan uit cijfers voor de algemene indruk, service en prijs-kwaliteit verhouding. Bezoekers van Telefoonboek.nl kunnen dit cijfer voorzien van een geschreven review, waarin de positieve of negatieve ervaring wordt toegelicht. Deze reviews zijn meegenomen in bovenstaand artikel.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!