Places logo
Menu

Winkelketen Hema nu officieel overgenomen door multimiljonair Marcel Boekhoorn

Winkelketen Hema nu officieel overgenomen door multimiljonair Marcel Boekhoorn

Terugbrengen schuld en bouwen aan toekomst

De winkelketen wordt overgenomen door ondernemer, tevens multimiljonair Marcel Boekhoorn. Hij brengt de schuld van 750 miljoen euro bij aankoop al met 100 miljoen terug en zijn investeringsfonds Ramphastos stopt nog eens 40 miljoen euro in Hema. ''Wij zullen bouwen aan het merk'', aldus Boekhoorn.

''Hema moet weer 100 procent Nederlands worden, dat is in mijn ogen het beste voor het bedrijf, het beste voor onze klanten, en het beste voor onze 19 duizend medewerkers'', zei Hema-bestuursvoorzitter Tjeerd Jegen tijdens een persconferentie donderdagmiddag.

Boekhoorn is een lefgozertje

Voormalig Quote-hoofdredacteur Jort Kelder noemde Boekhoorn bij Pauw een lefgozertje. Hij sprak van misschien wel 'de deal van het jaar'. Ook zegt Kelder dat Boekhoorn veel kleine bedrijven heeft en meestal de deal sluit en weer verder gaat. Hema is een enorm bedrijf met duizenden medewerkers. Een opmerkelijke zet dus van Boekhoorn.

Lion Capital

Hema was tot afgelopen vrijdag officieel in handen van het Engelse investeringsfonds Lion Capital. Na jarenlange pogingen om de winkelketen te verkopen, is het nu volledig in Nederlandse handen. Mede door deze verkoop-pogingen heeft Hema tientallen miljoenen euro's aan waarde verloren.

Veranderingen bij Hema

Boekhoorn wil onder andere een deel van de winkels verkopen aan franchisenemers. De opbrengst hiervan zou moeten worden gebruikt om de buitenlandse expansie van het bedrijf een nieuwe impuls te geven. Van de 545 Hema-winkels in Nederland zijn er al 261 in handen van ongeveer honderd franchisenemers. Ook is sinds de aankondiging van de overname, besloten om meer dan de helft van de directie te schrappen.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!