Places logo
Menu

De No-Risk Polis? Hoe zit dat met iemand met een arbeidsbeperking?

De No-Risk Polis? Hoe zit dat met iemand met een arbeidsbeperking?

Het aannemen van personen met een arbeidsbeperking is niet voor elk bedrijf voor de hand liggend. Toch kan het wel een interessante manier zijn van verantwoord ondernemen. Het aannemen van iemand met een arbeidsbeperking gaat namelijk gepaard met een No-Risk Polis. Deze polis hoeft niet aangevraagd te worden, alleen gevolgd.

Aannemen en proefperiode

Vaak begint een dienstverband met een proefplaatsing. Met deze plaatsing krijgt u de kans om te wennen aan de nieuwe werknemer en andersom ook om de werknemer te laten wennen aan uw bedrijf. Dit is een vrijblijvende periode waarin u zelf nog geen loon uitkeert, maar de werknemer zijn uitkering behoudt. Er zijn geen consequenties aan verbonden om na deze tijd te stoppen, maar u moet wel de intentie hebben om eventueel een contract van minimaal zes maanden aan te bieden.

No-Risk Polis

Deze manier van werken geeft weinig risico, want wanneer uw werknemer ziek wordt zal dit opgevangen worden door het UWV. U betaalt het dagloon gewoon door aan de werknemer, maar krijgt daarvoor een uitkering terug. Het ziekteverzuim hoeft alleen binnen zes weken gemeld te worden bij het UWV. Daarna wordt het dagloon voor ten minste 70 procent vergoed gedurende de twee jaar dat u verplicht bent door te betalen. Het eerste jaar kan bij aanvraag zelfs 100 procent worden uitgekeerd. Wel kan het zijn dat het werkelijke dagloon van uw werknemer hoger ligt dan het dagloon uit de ziektewet. De No-Risk Polis geldt gedurende vijf jaar na aanstelling van de werknemer. Kortom, deze polis heeft voordelen voor u en geeft kansen aan mensen met een arbeidsbeperking.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!