Places logo
Menu

Herfstgriep kan leiden tot hoog ziekteverzuim

Herfstgriep kan leiden tot hoog ziekteverzuim

Sinds vorige week zondag is het officieel herfst, en dat betekent: het weer slaat om, de paraplu's kunnen uit de kast en de zakdoeken komen weer tevoorschijn. Door al deze veranderde omstandigheden is de tijd van de herfstgriep weer aangebroken. Een herfstgriepje lijkt onschuldig, maar kan leiden tot een hoog ziekteverzuim. Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bleek dat halverwege dit jaar het ziekteverzuimpercentage in het eerste kwartaal van dit jaar op het hoogste niveau in tien jaar lag, maar liefst 4,9%.

Verzuim brengt veel kosten met zich mee

Voor wie het zich niet meer herinnert: van eind 2017 tot april 2018 heerste er een griepgolf in Nederland. Deze griepgolf leidde tot een hoog ziekteverzuimpercentage. De kans op een herfstgriep is ook dit jaar aanwezig. Verzuim brengt vaak meer kosten met zich mee dan je zou denken. Werkgevers zijn verplicht om werknemers door te betalen bij ziekte en daarnaast kunnen er kosten worden gemaakt voor het gebruikmaken van de bedrijfsarts. Doordat er minder werknemers aanwezig zijn, ligt ook de productiviteit lager. Al deze gevolgen van een griep zorgen er voor dat de kosten die het verzuim met zich mee brengt al snel hoog oplopen.

Momenteel nog weinig griep

De cjfers van het CBS geven aan dat er momenteel nog weinig griep heerst in Nederland. Dit kan echter elk moment veranderen. Wees daarom voorbereid op een eventuele herfstgriep. Een aantal tips die kunnen helpen bij het voorkomen van een herfstgriep zijn: zorg voor een goede hygiëne, voldoende beweging en een goede nachtrust. Probeer daarnaast stress zoveel mogelijk te vermijden en wees zeker van een goede vitamine inname door goed te eten of extra vitaminepillen te slikken. Een van de oorzakers van een stressreactie bij bepaalde lichaamscellen is roken. Een goede reden om mee te doen met Stoptober dus!

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!