Places logo
Menu

Werkgevers inspireren medewerkers om vaker de fiets te pakken op Fiets naar je Werk Dag

Werkgevers inspireren medewerkers om vaker de fiets te pakken op Fiets naar je Werk Dag

Op donderdag 23 mei is het Fiets naar je Werk Dag. Het doel van deze dag is mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de fiets als vervoermiddel naar het werk. Fietsen naar het werk heeft veel voordelen. Dit blijkt ook uit het TNO-rapport 'Fietsen is groen, gezond en voordelig'. Zo blijkt dat werknemers die fietsend naar het werk gaan bijna anderhalve dag per jaar minder verzuimen dan hun niet-fietsende collega's. De organisatie van Fiets naar je Werk Dag hoopt meer mensen te inspireren om met hun fiets naar het werk te gaan.

Fiets naar je Werk Dag 2019

De belangrijkste reden voor fietsers om met de fiets naar het werk te gaan is de korte reistijd en gezondheidsvoordelen. Door naar het werk te fietsen kunnen werknemers files ontwijken en sneller op locatie zijn. Daarnaast heeft fietsen verschillende voordelen voor de gezondheid. Regelmatig fietsen verhoogt bijvoorbeeld de fitheid met 13% en veel werknemers die fietsend naar het werk gaan voldoen daardoor al aan de beweegnorm van minimaal 30 minuten per dag bewegen. Fietsen is daarnaast een goede manier om overgewicht te voorkomen en het vermindert de kans op verschillende ziekten zoals hart- en vaatziekten en borstkanker. Een andere belangrijke reden om vaker de fiets te pakken is dat het goed is voor het milieu. Door te fietsen in plaats van met de auto te gaan is de lucht schoner in de omgeving en het vermindert de uitstoot van broeikasgassen. Kortom, genoeg redenen om met de fiets naar het werk te gaan.

Om meer werknemers te inspireren om de fiets te pakken kunnen werkgevers zich aanmelden voor de Fiets naar je Werk Dag 2019. Via de website kunnen werkgevers een promotiepakket downloaden. Voor werkgevers is fietsen een makkelijke manier om het belangrijke HR-thema 'vitaliteit' in de organisatie in te voeren. Het aanbieden van een fietsplan helpt daarbij.

Wat is een fietsplan?

Een fietsplan is een bepaalde regeling waarbij een werknemer via zijn werkgever kosten kan besparen bij de aanschaf van een fiets. Als u een fiets aanschaft volgens de regeling van het fietsplan koopt u via uw baas de fiets, hij houdt dit vervolgens in van uw bruto salaris. De kosten van de fiets kunnen verspreid worden over 12 maanden of soms wel over drie jaar. Doordat de kosten van uw brutoloon afgaan, hoeft u over dat deel van uw salaris geen loonheffing te betalen.

Goed doel

Met de aanmelding voor Fiets naar je Werk Dag kunt u het goede doel Cycling out of Poverty (Coop-Africa) steunen. Dit is een Nederlandse stichting die scholieren, gezondheids-vrijwilligers, boeren en kleine ondernemers in Kenia en Oeganda ondersteunt met fietsen. Door fietsen in te zamelen voor inwoners probeert de stichting de toegang tot basisbehoeften en -diensten te verbeteren. Een fiets helpt bijvoorbeeld een boer in Kenia om meer markten te bezoeken om zijn tomaten te verkopen. Hierdoor kan de boer meer verkopen en tijd besparen. Studenten kunnen met een fiets gemakkelijker naar scholen komen en gezondheidswerkers kunnen makkelijker en meer huishoudens bezoeken op een dag. Ook als iemand hulp nodig heeft en naar een ziekenhuis moet kan diegene met de fiets sneller bij het ziekenhuis zijn. De organisatie van Fiets naar je Werk Dag vraagt deelnemers de besparing op hun autokosten te doneren aan CooP-Africa.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!