Places logo
Menu

Taxidienst Uber verlegt accent naar e-bikes en e-scooters

Taxidienst Uber verlegt accent naar e-bikes en e-scooters

Taxi-app Uber geeft aan het accent te verleggen van autoritten naar het uitlenen van elektrische fietsen en scooters. Het bedrijf gaat wereldwijd uitbreiden in nieuwe markten. De keuzevoor tweewielers is goed te verklaren, omdat fietsen en scooters meer geschikt zijn voor het reizen binnen steden. Neem jij binnenkort in Amsterdam ook een elektrische fiets in plaats van in een taxi? De kans is groot van wel, als het aan Uber ligt.

Minder opbrengsten, meer app-gebruik

Fietstochten brengen naar verwachting minder op dan autoritten. Dit wordt volgens het bedrijf gecompenseerd doordat mensen de app vaker gaan gebruiken, voor in totaal meer ritten. In San Francisco, een van de acht Amerikaanse steden waar de elektrische tweewielers al worden aangeboden onder de naam JUMP, is dit effect al te zien.

Toekomstbeeld Uber

De e-bikes zijn al in de Verenigde Staten beschikbaar en worden binnenkort ook beschikbaar in Berlijn, waarop andere Europese steden mogelijk volgen. Omdat Uber begin deze zomer al een overeenkomst sloot met Lime, een bedrijf dat elektrische scooters aanbiedt, ligt het in de lijn der verwachting dat naast e-bikes ook e-scooters snel zullen volgen. Het toekomstbeeld van Uber is dat het een mobiliteitsbedrijf wordt dat verschillende vormen van stedelijk transport aanbiedt. Er is ook al een deal gesloten met de Londense OV-app Masabi. Ook dat past perfect in het plaatje van het stedelijk mobiliteitsplatform dat Uber wil worden.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!