Taxidienst Uber verlegt accent naar e-bikes en e-scootersUber verlegt accent van autoritten naar het uitlenen van e-bikes en e-scooters

Taxi-app Uber geeft aan het accent te verleggen van autoritten naar het uitlenen van elektrische fietsen en scooters. Het bedrijf gaat wereldwijd uitbreiden in nieuwe markten. De keuzevoor tweewielers is goed te verklaren, omdat fietsen en scooters meer geschikt zijn voor het reizen binnen steden. Neem jij binnenkort in Amsterdam ook een elektrische fiets in plaats van in een taxi? De kans is groot van wel, als het aan Uber ligt.

Minder opbrengsten, meer app-gebruik

Fietstochten brengen naar verwachting minder op dan autoritten. Dit wordt volgens het bedrijf gecompenseerd doordat mensen de app vaker gaan gebruiken, voor in totaal meer ritten. In San Francisco, een van de acht Amerikaanse steden waar de elektrische tweewielers al worden aangeboden onder de naam JUMP, is dit effect al te zien.

Toekomstbeeld Uber

De e-bikes zijn al in de Verenigde Staten beschikbaar en worden binnenkort ook beschikbaar in Berlijn, waarop andere Europese steden mogelijk volgen. Omdat Uber begin deze zomer al een overeenkomst sloot met Lime, een bedrijf dat elektrische scooters aanbiedt, ligt het in de lijn der verwachting dat naast e-bikes ook e-scooters snel zullen volgen. Het toekomstbeeld van Uber is dat het een mobiliteitsbedrijf wordt dat verschillende vormen van stedelijk transport aanbiedt. Er is ook al een deal gesloten met de Londense OV-app Masabi. Ook dat past perfect in het plaatje van het stedelijk mobiliteitsplatform dat Uber wil worden.

Foto: Bigstock


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek