Lelystad Airport moet openen in 2019Lelystad Airport moet openen in 2019

Er is onrust over het uitbreiden van Lelystad Airport. Bewonersgroepen van Stavoren tot Ede hebben zich verenigd tegen de plannen voor Lelystad Airport. Echter, blijft het kabinet bij de plannen voor het openen van dit vliegveld in de provincie Flevoland. De openingsdatum staat vooralsnog op 1 april 2019.

Steun

Er zijn niet alleen maar tegenstanders van de uitbreiding van de luchthaven. Naast Schiphol, die eigenaar is van de luchthaven, en de politici zijn er ook lokale ondernemers die van zich hebben laten horen. Zij startten een actie genaamd "Lelystad Airport moet door" waarmee ze rond de 6.400 handtekeningen verzamelden. Een groot voordeel van het uitbreiden van de luchthaven is de groei van banen. In die regio is dat hard nodig. Er is in Flevoland behoefte aan laaggeschoolde arbeid, dit kan de uitbreiding hen bieden.

Tegenstand

Tegenargument voor het door laten gaan van de uitbreiding is vooral onvoldoende inzicht in de gevolgen voor bewoners, bedrijven, natuur en vliegveiligheid. Eerder zijn er al waarschuwingen gedaan vanuit de luchtvaartsector. Voordat de luchthaven kan uitbreiden moet er volgens sommigen een herindeling van het luchtruim plaatsvinden. Eerder is namelijk bekend geworden dat vliegtuigen vanaf deze luchthaven op 1,8 kilometer hoogte over het noordelijke deel van de Veluwe zullen moeten vliegen. Deze hoogte van vliegen zal meer overlast veroorzaken, dan in eerste instantie was verteld. Het is duidelijk dat het laatste woord hier nog niet over gesproken is.

Foto: Pixabay


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek