Places logo
Menu

Audi en Porsche slaan handen ineen voor ontwikkeling elektrische voertuigen

Audi en Porsche slaan handen ineen voor ontwikkeling elektrische voertuigen

Audi en Porsche zijn beide onderdeel van de Volkswagen Group, wat al heeft geresulteerd in meerdere gezamenlijke platforms. Ondanks dat de twee autoproducenten vroeger nog concurrenten van elkaar waren, bevalt de samenwerking beide partijen goed. Zo goed zelfs dat de twee autoproducenten onlangs bekend maakten dat ze gezamenlijk een platform gaan openen voor elektrische voertuigen.

Dat het door beide bedrijven groots wordt aangepakt, is duidelijk. Zo"n 850 nieuwe werknemers zijn in totaal aangenomen om het platform op te zetten, 550 vanuit Audi en 300 vanuit Porsche. Aan het project wordt op drie locaties gewerkt: op het hoofdkantoor van Audi, op het ontwikkelingscentrum van Porsche en in een Audi fabriek.

Kostenplaatje
Hoeveel het project precies gaat kosten is niet bekend, maar geschat wordt dat er tussen de 1 en 5 miljard euro wordt geïnvesteerd, wat de voornaamste reden is voor de samenwerking. Als de producenten het namelijk individueel zouden uitvoeren, zouden de kosten 30% hoger liggen. Een strategische zet dus om de krachten te bundelen. Naar schatting zouden in 2021 de eerste modellen gelanceerd worden die gemaakt zijn met behulp van het nieuwe platform.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!