Places logo
Menu

Ov-fiets blijkt ontzettend populair vervoersmiddel: iets voor jou?

Ov-fiets blijkt ontzettend populair vervoersmiddel: iets voor jou?

Wie veel moet reizen heeft er vast wel eens gebruik van gemaakt: de ov-fiets. In bijna elke grote stad kun je een ov-fiets huren bij het treinstation. De populariteit van de ov-fiets is in 2018 weer gestegen, wat ervoor zorgt dat de ov-fiets tegenwoordig populairder is dan ooit. Van begin dit jaar tot 1 oktober zijn er al meer dan 3 miljoen fietsritten gemaakt met de ov-fiets. Zoals iedereen weet is Nederland een fietsland. Niet gek dus dat deze fietsen zo populair zijn, zou je denken. Maar waarom kopen we dan geen eigen stationsfiets? In dit artikel lees je alles over de belangrijkste pluspunten van de ov-fiets op een rij.

Gemak en flexibiliteit

Wie al eens gebruik heeft gemaakt van de ov-fiets weet dat gemak en flexibiliteit de voornaamste redenenen zijn om er een te huren. Het kopen van een eigen stationsfiets vergt veel moeite, geeft kans op diefstal en is voor sommigen niet de moeite waard. Het huren van een ov-fiets is gemakkelijk en handig om het drukke verkeer op een slimme en duurzame manier te ontwijken, om uiteindelijk op je 'echte' bestemming te komen. De ov-fiets is momenteel te huur op 300 locaties, waardoor het gemakkelijk is om 'even' de fiets te pakken waar je ook bent.

Duurzaam reizen

Doordat een beter milieu bij steeds meer mensen steeds hoger in het vaandel staat, wordt er meer aandacht geschonken aan duurzaamheid. Tegenwoordig vindt bijna iedereen het belangrijk om duurzaam te leven en rekening te houden met de ecologische footprint die je achterlaat. Een andere reden om een ov-fiets te huren, naast gemak en flexibiliteit, is dan ook het duurzaam reizen. Door de ov-fiets te pakken in plaats van de auto of bus, zorg je voor minder uitlaatgassen, wat positieve invloed heeft op het milieu. Deze invloeden zijn klein wanneer dit niet op grote schaal gedaan wordt. Het is daarom belangrijk dat er vaker de fiets wordt gepakt en het is ook nog eens gezond.

Geen hoge abonnementskosten

Aan het huren van een ov-fiets zijn geen hoge abonnementskosten verbonden. Voor particulieren wordt er slechts 1 cent per jaar afgeschreven ter verificatie van de persoons- en betaalgegevens. Daarnaast betaal je alleen de ritprijs. De ov-fiets is ook aantrekkelijk voor werkgevers om in het mobiliteitspakket te stoppen. Als werkgever draag je dan ook bij aan een beter milieu en een betere gezondheid van zijn of haar werknemers. Tevens is het goedkoper dan bijvoorbeeld een leasefiets of auto.

Neem jij morgen ook de fiets?

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!