Drie tips om uw CO2 uitstoot op het gebied van transport te verminderenDrie tips om uw CO2 uitstoot op het gebied van transport te verminderen

Het is belangrijk dat iedereen een steentje bijdraagt om het broeikaseffect te beperken en de klimaatverandering tegen te gaan. Ook u als ondernemer. De afgelopen tijd heeft Places Nieuws al verschillende tips gegeven over hoe u duurzamer te werk kunt gaan. Een ander belangrijk punt hierbij is het verminderen van de CO2 uitstoot. Vooral op het gebied van transport is een begin in het verminderen van uitlaatgassen gemakkelijk gemaakt. Met de volgende tips vermindert u niet alleen uw impact op het klimaat, maar doet u tegelijkertijd iets goeds voor uw portemonnee en de gezondheid van uw werknemers.

1. Stimuleer het fietsen

Zorg ervoor dat uw medewerkers de auto laten staan en weer vaker de fiets gebruiken. Dit kunt u doen door ten eerste zelf het goede voorbeeld te geven, want: goed voorbeeld doet volgen. Daarnaast kunt u werknemers stimuleren door een fietsvergoeding aan te bieden. Het bedrag dat uw normaal als reiskostenvergoeding kregen voor het openbaar vervoer of brandstof, krijgen zij dan voor de zakelijke gefietste kilometers. Benadruk ook dat fietsen niet alleen beter is voor het klimaat, maar ook voor de gezondheid. Zo is aangetoond dat het verzuim onder de fietsende werknemers lager is. Twee vliegen in één klap dus!

2. Beperk het (vlieg)verkeer

Probeer het aantal zakelijke kilometers, die door uw organisatie gemaakt worden, te beperken. Zo gaan vergaderingen of meetings met belangrijke internationale zakenpartners vaak gepaard met lange autoritten of vliegverkeer. Dit kun je mogelijk inperken door gebruik te maken van teleconferentiediensten, zoals Skype of Hangouts. Dit is wellicht eerst even wennen, maar toch heeft teleconferentie veel voordelen. Het is niet alleen beter voor het klimaat, maar u bespaart ook veel tijd die u anders in de auto of het vliegtuig had doorgebracht.

3. Controleer de bandenspanning

Als u toch besluit maakt om gebruik te maken van de auto, controleer dan regelmatiger de bandenspanning van uw bedrijfsvoertuigen. Meer dan de helft van de auto"s blijkt namelijk te rijden met een te lage bandenspanning, waardoor de auto meer brandstof verbruikt. Door de bandenspanning op peil te houden, kunt u 2% tot 5% brandstof besparen. Dit is niet alleen beter voor het klimaat, maar ook voor uw portemonnee! Controleer de bandenspanning maandelijks.


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek