Places logo
Menu

Contant geld moet uit elke bus verdwijnen, aldus CNV

Contant geld moet uit elke bus verdwijnen, aldus CNV

Vakbond CNV Vakmensen pleit ervoor dat het binnenkort nergens meer mogelijk is om met contant geld in de regio/stadsbus te betalen. Cashloos betalen is namelijk veiliger, sneller en gemakkelijker. Hoewel er in sommigen provincies al bussen rijden waar reizigers niet meer met los geld kunnen betalen is dit bij bepaalde busbedrijven, zoals Qbuzz in provincie Utrecht nog niet het geval. Vakbond CNV Vakmensen wil dat hier zo snel mogelijk verandering in komt.

Overval

De uitspraak van CNV Vakmensen volgde nadat er onlangs een buschauffeur was overvallen in de Utrechtse wijk Overvecht. Volgens Job Marskamp van CNV toont de overval opnieuw aan hoe belangrijk het is dat contant geld zo snel mogelijk uit de bus verdwijnt, meldt Nu.nl. Op vrijdagavond 5 januari werd een buschauffeur van busbedrijf Qbuzz door een 15-jarige jongen overvallen. De vakbond roept het bedrijf op om werk te maken van het "cashless rijden".

Alternatieve betaalmogelijkheden

Wanneer reizigers niet meer met contant geld kunnen betalen moeten busmaatschappijen andere betaalmogelijkheden aanbieden. Zo is het bij bussen van Syntus mogelijk om naast de OV-chipkaart met de Syntus app te betalen. Daarnaast is het tegenwoordig mogelijk om met de pinpas of met de creditcard te betalen. Sinds 1 januari 2018 is het bij bussen van Connexxion helemaal niet meer mogelijk om met contant geld te betalen. Er zijn verschillende wederverkopers zoals Primera en drogisterijen waar reizigers nog wel met contant geld een papieren buskaartje kunnen kopen.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!