Places logo
Menu

Werk-privébalans het belangrijkst voor gelukkige werknemers

Werk-privébalans het belangrijkst voor gelukkige werknemers

Gelukkige werknemers dragen bij aan productiviteit en verlagen zowel verzuim als verloop. Maar hoe maakt u een werknemer nou gelukkig? Uit het Raet HR benchmark 2018 onderzoek blijkt dat een goede werk-privébalans het belangrijkst wordt gevonden onder de werknemers. In het onderzoek gaven ongeveer 1.500 medewerkers de drie belangrijkste factoren aan voor hun geluk in hun baan.

Arbeidsvoorwaarden ook van belang

De werk-privébalans stond bij de meeste werknemers op de eerste plaats (26%), terwijl de compensaties en arbeidsvoorwaarden het vaakst in de top drie voorkwamen (66%). Daarnaast hechten werknemers ook veel waarde aan leuke collega"s op het werk; deze factor kwam bij maar liefst 58% van de werknemers terug in hun top drie.

Participatieve besluitvorming minst belangrijk

De werknemers hechten aan zelfstandigheid in het werk en een participatieve besluitvorming het minste waarde. Dit kwam slechts bij 15% van de werknemers in de top drie voor. Vertrouwen in de organisatie (22%) en feedback & erkenning (28%) zijn tevens minder van belang. Het werk hoeft slechts voor de helft van de werknemers van betekenis te zijn.

Verschil per generatie

Toch vallen alle werknemers niet over één kam te scheren: het belang van de verschillende factoren verschilt namelijk per generatie. Zo komen "leuke collega"s" bij 55-plussers vaker voor in hun top drie (64% ten opzichte van 58% gemiddeld) en feedback & erkenning juist minder (25% ten opzichte van 28% gemiddeld). Millennials hechten arbeidsvoorwaarden minder belangrijk dan gemiddeld (53% ten opzichte van 66% gemiddeld), maar geven meer om feedback & erkenning (38% ten opzichte van 28% gemiddeld).

Dus hecht u veel waarde aan het geluk en de inzetbaarheid van uw werknemers? Ga dan eens na hoe de werk-privébalans en de compensaties in uw organisatie geregeld zijn. Houd ook in uw achterhoofd dat hoewel participatieve besluitvorming, vertrouwen en feedback minder vaak in de top drie voorkwamen, dit niet betekent dat deze factoren onbelangrijk zijn.

Afbeelding: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!