Places logo
Menu

Wereld Internet Dag: hoe het internet ons leven compleet heeft veranderd

Wereld Internet Dag: hoe het internet ons leven compleet heeft veranderd

Vandaag is het Wereld Internet Dag, de dag waarop wij het bestaan van internet vieren. Sinds 29 oktober 2005 is deze dag in het leven geroepen. Het internet wordt het meest geassocieerd met The World Wide Web, maar bevat ook andere diensten zoals e-mail. Het is vandaag 49 jaar geleden dat er voor het eerst communicatie was tussen twee computers. De uitvinding van het internet wordt ook wel de belangrijkste uitvinding in de menselijke geschiedenis genoemd. Door de uitvinding van het internet is ons leven in rap tempo compleet veranderd. Telefoonboek.nl staat stil bij Wereld Internet Dag door middel van dit artikel, waarin wij het ontstaan van het internet en de impact die het internet op ons dagelijks leven heeft bespreken.

Het ontstaan van het internet

Het moge duidelijk zijn dat het internet nooit geboren had kunnen worden zonder een hoop andere uitvindingen. Echter worden deze andere uitvindingen vaak vergeten doordat de impact van deze uitvindingen op zichzelf veel kleiner is dan de impact van de uitvinding van het internet. Het internet heeft al een enorme impact gehad en heeft dit nog steeds. Op 29 oktober 1969 werd de eerste boodschap tussen twee computers verstuurd. Hiermee was het internet geboren. Het internet was oorspronkelijk bedoeld als militair netwerk, genaamd ARPANET. Dit militair netwerk is later geschikt gemaakt voor algemeen gebruik. Vanaf 1993 nam het gebruik van internet toe, doordat het internet door de Amerikaanse overheid vanaf toen ook werd opengesteld voor bedrijven en particulieren. Voor 1993 was het internet namelijk voorbehouden aan overheid en onderwijs. Wat er na 1993 gebeurde, had niemand verwacht. Het gebruik van internet nam tussen 1996 en 2008 explosief toe en heeft daarmee ons leven overgenomen.

De impact van internet op ons dagelijks leven

In Nederland is de impact van internet bijna overal te zien. Het internet is volledig geadopteerd. In de trein wordt niet zomaar meer met een wildvreemde gepraat, maar er wordt een appje gestuurd naar een vriendin die zich aan de andere kant van de wereld bevindt. Het internet heeft gezorgd voor globalisering en heeft ons daarmee dichter bij elkaar gebracht. Het onderhouden van sociale contacten, ons winkelgedrag en de manier waarop wij informatie verkrijgen is met de komst van het internet compleet veranderd. Wij zijn elke minuut van de dag verbonden via internet. Via onze telefoon, laptop en zelfs thermostaat staan we in verbinding met het internet. Het internet is deel van ons leven en daar staan wij op Wereld Internet Dag bij stil.

Privacy op het internet

Door het enorme gebruik van internet, zijn er een hoop persoonlijke gegevens beschikbaar. Bedrijven weten wie je bent en wat ze aan je kunnen verdienen. Voor bedrijven dus een groot voordeel, maar voor ons als persoon een nadeel. In hoeverre hebben wij nog privacy op het internet? Hier wordt de laatste jaren steeds meer aandacht aan besteed. Het is belangrijk om jouw eigen privacy te waarborgen, zodat er niet zomaar allerlei gegevens van jou op straat komen. Door sterke wachtwoorden te gebruiken, voorzichtig te zijn met wat je opent, tracking cookies te beperken en jouw privacy instellingen zo goed mogelijk af te stellen waarborg jij jouw privacy beter.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!