Places logo
Menu

Het belang van een goede website

Het belang van een goede website

Je website is jouw digitale visitekaartje en dit is dus waar potentiële klanten hun eerste indruk krijgen van jouw bedrijf. En een kans op een goede eerste indruk, die krijg je maar één keer. We vertellen je wat het belang van een goede website is en hoe jij een verpletterende indruk achterlaat.

Publicatieplatform voor content

Je website is allereerst natuurlijk een publicatieplatform voor je content. Onder content vallen onder andere artikelen, nieuwsberichten en whitepapers, maar ook de 'tentoonstelling' van je producten valt hieronder. Je website is dus het informatiekanaal voor je bezoekers. Zorg er dus voor dat zij hier alles kunnen vinden wat ze nodig hebben om overgehaald te worden een product of dienst van jou af te nemen.

Sales & leads genereren

De volgende (& ontzettend belangrijke) rol van je website is het genereren van sales en leads. Het is dé plek om interactie te krijgen met je bezoekers. Door waardevolle en relevante content te publiceren, zorg je ervoor dat je doelgroep overgaat tot actie. Dit kan het afnemen van een product of dienst zijn, maar bijvoorbeeld ook het achterlaten van contactgegevens of het downloaden van een whitepaper. Bepaal voor jezelf wat jouw doel is.

Word gevonden

Je content kan nóg zo goed zijn, als je niet gevonden wordt bereik je niet zoveel. Social media speelt natuurlijk een grote rol in het genereren van naamsbekendheid, maar ook je website heeft hier een groot aandeel in. Zorg er dus voor dat je website goed gevonden wordt in zoekmachines als Google. Dit doe je door je website SEO proof te maken. Hoe je dat doet lees je hier. Hierdoor komt je website hoger in de zoekresultaten te staan en zullen potentiële klanten jou dus sneller vinden.

Maak je website gebruiksvriendelijk

Bij gebruiksvriendelijkheid staat de ervaring van de bezoeker centraal. Zorg ervoor dat de bezoeker gemakkelijk door jouw website heen kan navigeren. Maak het menu overzichtelijk en gebruik een goede structuur met duidelijke knoppen.

Ook is het belangrijk dat je website snel laadt. Want zeg nou zelf: niets is zo vervelend als een website die lang duurt met laden. Bezoekers zullen jouw website dus ook snel verlaten als ze lang moeten wachten. Hiernaast is het belangrijk dat je een zogenoemde responsive website hebt. Dit betekent dat jouw website zich aanpast naar het formaat van het scherm waarop de bezoeker deze bekijkt. Of dit nou een smartphone, tablet of laptop is. Zorg er hiernaast ook voor dat je website betrouwbaar overkomt voor bezoekers. Doe dit door een je website te beveiligen middels een SSL-beveiliging.Heb jij nog geen website, maar wil je er wel graag een? Wij helpen je graag! Vanaf €23 per maand bouwen wij een professionele website voor jou en ben je gelijk voorzien van een zakelijk e-mailadres. Zo word jij goed gevonden en kun je extra klanten verwelkomen.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!