Places logo
Menu

Weer een stijging in aantal ruimtes dat verhuurd is via Airbnb in Nederland

Weer een stijging in aantal ruimtes dat verhuurd is via Airbnb in Nederland

Het aantal Nederlandse kamers, appartementen of huizen dat via Airbnb aan toeristen wordt verhuurd is in 2017 weer toegenomen. Uit gegevens van Airbnb blijkt dat er in 2017 in totaal 1,7 miljoen mensen een kamer via de site huurden. Dit is een stijging van 300.000 mensen ten opzichte van het jaar 2016, toen huurden 1,4 miljoen toeristen een kamer via Airbnb in Nederland. In 2012 werden "slechts" 75.000 kamers in Nederland via Airbnb verhuurd.

Airbnb nadelig voor stad en hotels

Airbnb is een website waarop particuliere verhuurders een ruimte kunnen verhuren en waarop toeristen een plek kunnen vinden om te verblijven. Airbnb is voor veel mensen een uitkomst, maar er kleven ook nadelen aan. Vooral in Amsterdam ergeren mensen zich aan alle groepen toeristen. Door de komst van Airbnb verblijven toeristen namelijk niet alleen in hotels maar ook in gewone woningen tussen de Amsterdammers. Veel mensen vinden dat de leefbaarheid in de stad hierdoor is afgenomen. Hotels kunnen ook nadelen ondervinden aan Airbnb, zij moeten nu namelijk ook concurreren met particuliere verhuurders.

Spreiding over Nederland

Volgens Airbnb groeit vooral het aantal toeristen in andere grote steden buiten Amsterdam. Zo zijn plaatsen in Limburg, Zeeland, Friesland en Drenthe een stuk populairder geworden onder toeristen. Het Nederlands Bureau voor Toerisme benadrukt dat het erg belangrijk is dat toeristen zich spreiden over Nederland, zo kan het overal in Nederland leefbaar en bruisend blijven.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!