Places logo
Menu

De vijf beste bedrijven in de detailhandel volgens Telefoonboek.nl

De vijf beste bedrijven in de detailhandel volgens Telefoonboek.nl

In de detailhandel horen veel bedrijven thuis: denk aan de modebranche, de woonbranche en de levensmiddelenbranche. U heeft hier waarschijnlijk veel mee te maken als u een product wilt kopen. Places.nl zocht voor u uit wat de vijf beste bedrijven binnen de detailhandel zijn volgens data van Telefoonboek.nl. In dit artikel kunt u ook lezen waarom een bedrijf een hoge of juist lage beoordeling krijgt van klanten en wat de klanten waarderen.

Scores en data

De data die in dit artikel gebruikt wordt is afkomstig van Telefoonboek.nl. Bij een beoordeling hoort een score die van 1 tot 10 kan lopen en een bijpassende uitleg. In dit onderzoek zijn er 1.774 bedrijven meegenomen. Gemiddeld scoren bedrijven binnen de detailhandel een 7,1, een ruime voldoende dus. In Amsterdam zitten op dit moment de meeste bedrijven die vallen binnen de categorie detailhandel, namelijk 559.

De top 5 uit heel Nederland

House of Brocante - Nederweert

Met een score van 10 gebaseerd op maarliefst 93 beoordelingen staat House of Brocante bovenaan. Dit is volgens klanten een 'gezellig en originele winkel'. House of Brocante verkoopt onder andere brocante, vintage, retro en cadeau-artikelen.

Van Dam Zonwering - Papendrecht

Van Dam Zonwering scoort ook een 10 met in totaal 28 beoordelingen. Zoals de naam al doet vermoeden specialiseert dit bedrijf zich in zonwering en bescherming. Dit familiebedrijf bestaat al meer dan twintig jaar en levert zonwering in allerlei vormen, zowel voor buiten als binnen.

Studentshop Delft - Delft

Ook de Studentshop in Delft behaald een 10, gebaseerd op 21 beoordelingen. Deze winkel verkoopt allerlei studenten benodigdheden voor de studenten in Delft en is daarnaast ook een printshop. Volgens de beoordelingen van klanten is het een gezellige en fijne winkel.

Danny's Gekkigheid - Zeist

Danny's Gekkigheid is een online platform waarop u allerlei leuke nieuwsberichten en feitjes kan lezen. Volgens beoordelingen van klanten heeft de website een goede service en werkt het beter dan andere websites. Ook dit bedrijf scoort een 10, gebaseerd op 18 beoordelingen.

Dokter Inkt - Hilversum

Met een 9,9 gebaseerd op 28 beoordelingen staat Dokter Inkt op de vijfde plaats. Voor het kopen en bijvullen van inkt cartridges kunt u hier terecht en ook voor de verkoop van pasfoto's en toners moet u bij Dokter Inkt zijn. Daarnaast biedt dit bedrijf ook een digitaliseer service, waarmee u uw oude foto's kan digitaliseren.

Klantgerichtheid en vriendelijkheid worden het meest gewaardeerd

Wat blijkt uit alle beoordelingen is dat klanten het erg belangrijk vinden hoe ze worden behandeld. Bent u vriendelijk en is uw klant koning? Dan is de kans groter dat u goed beoordeeld wordt. Bedrijven die hier minder rekening mee houden maar wel goed werk leveren krijgen vaak toch een lagere score. Daarnaast worden kwaliteit, professionaliteit en een groot assortiment ook als belangrijke factoren gezien door klanten.

Slechte bereikbaarheid en afspraken niet nakomen grootste afknappers

Bij de bedrijven die onder de 6 en dus onvoldoende scoren komt het vaakst naar boven dat werknemers niet goed bereikbaar zijn. Daarnaast komt het voor dat bedrijven hun afspraken niet nakomen, ook dit valt niet goed bij klanten. Ook komen er slechte beoordelingen voor wanneer een klant niet tevreden is met het werk wat geleverd is.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!