Places logo
Menu

Verhoog de productiviteit van uw werknemers door de werkomgeving te verbeteren

Verhoog de productiviteit van uw werknemers door de werkomgeving te verbeteren

De economie trekt aan en het Centraal Bureau Statistiek meldt een sterke toename in het aantal openstaande vacatures. Doordat de arbeidsmarkt krap is, moet uw personeel zo productief mogelijk werken. Hiervoor is onder andere een goede werkomgeving van belang. Met de volgende vier tips verbeter u de kantooromgeving en boost u de productiviteit van uw werknemers.

1. Voorkom geluidsoverlast

Uit recent onderzoek van Walters People (financieel bemiddelingsbureau) uit 2018 blijkt dat geluidsoverlast een grote stoorfactor voor de productiviteit van werknemers is. Denk hierbij aan pratende collega"s, luide toetsenborden of buitengeluiden zoals auto"s of sirenes. Zorg ervoor dat uw werknemers zo veel mogelijk in verschillende kantoren werken, waarbij zij hun deuren kunnen sluiten om de overlast tegen te gaan. U kunt een open sfeer behouden door veel met glazen wanden te werken. Bestaat uw kantoor uit een grote open ruimte? Zorg er dan voor dat uw medewerkers gebruik kunnen maken van oordopjes of koptelefoons zodat ze niet verder afgeleid worden.

2. Comfortabel meubilair

Goed meubilair kan tevens zorgen voor een verhoging in productiviteit. Zorg bijvoorbeeld voor ergonomische toetsenborden en comfortabele stoelen. Rugpijn is namelijk een veelvoorkomende klacht onder kantoormedewerkers, die kan zorgen voor afleiding en verminderde concentratie. Een andere mogelijkheid zijn standing desks. Deze bureaus kunnen zowel zittend als staand gebruikt worden. Door te staan wordt je bloedsomloop gestimuleerd, wat bijdraagt aan verbeterde concentratie en zodoende ook productiviteit.

3. Goede ICT faciliteiten

Een andere mogelijkheid om de productiviteit van werknemers te verhogen is het aanbieden van goede technische faciliteiten. Door uw werkgevers van snelle computers te voorzien, voorkomt u frustratie onder de werknemers door lange laadtijden. Een ander belangrijk punt zijn beeldschermen. Zorg ervoor dat deze helder zijn en niet knipperen of flikkeren. Zo voorkomt u hoofdpijn en slechte productiviteit onder uw werknemers. Als uw medewerkers gebruik maken van flexplekken of gedeeltelijk, zorg er dan voor dat ze in een cloud kunnen werken, zodat alle belangrijke informatie altijd ter beschikking staat.

4. Goede ventilatie

De laatste tip van dit artikel is goede ventilatie. Ook dit is cruciaal voor productieve werknemers. Door slechte, benauwde lucht kunnen verschillende klachten ontstaan, zoals droge keel of ogen, hoofdpijn of vermoeidheid. Amerikaans onderzoek toont aan dat simpelweg meer frisse lucht de productiviteit met gemiddeld 8% kan verhogen. Klinkt dit voor u als te weinig? Bedenkt dat het openen van een raam in tegenstelling tot de eerdere opties geheel gratis is. Zeker de moeite waard dus!

Ga eens rustig na of u één of wellicht meerdere van de bovenstaande tips in de kantooromgeving van uw werknemers kunt toepassen. Schroom ook vooral niet om uw werknemers een keer te vragen; zij werken in ruimte en kunnen u ook waardevolle tips geven om de productiviteit daar te verbeteren.

Afbeelding: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!