Places logo
Menu

Veel websites van fysiotherapeuten niet goed zichtbaar op mobiele telefoon

Veel websites van fysiotherapeuten niet goed zichtbaar op mobiele telefoon

Een fysiotherapeut kan mensen behandelen om bepaalde klachten te verminderen. Veel mensen met klachten zoeken op het internet naar de juiste fysiotherapeut. Op de website staat vaak informatie over de verschillende behandelingen die een fysiotherapeut aanbiedt. Uit onderzoek van Telefoonboek.nl blijkt echter dat veel websites van fysiotherapeuten niet altijd even gebruiksvriendelijk zijn.

Onderzoek

Telefoonboek.nl heeft onderzoek gedaan naar de websites van fysiotherapeuten. In totaal zijn er 4.850 werkende websites van fysiotherapeuten geregistreerd bij Telefoonboek.nl. In dit onderzoek is gekeken in hoeverre de werkende websites van fysiotherapeuten "responsive" zijn. Een website is responsive wanneer deze meebeweegt met de schermgrootte van het apparaat waarop de website wordt getoond. Uit onderzoek blijkt dat 22,4% van de websites als responsive wordt beoordeeld. Dit betekent dat het merendeel van de websites van fysiotherapeuten niet responsive is (77,6%).

Waarom responsive?

Er zijn een aantal redenen waarom het goed is om een responsive website te hebben. Ten eerste bezoeken steeds meer mensen een website via hun telefoon. Wanneer een website niet goed zichtbaar is op de telefoon zullen bezoekers afhaken en naar een andere website gaan. Ten tweede zorgt een responsive website voor een hogere ranking bij de zoekresultaten in Google. Google heeft namelijk aangegeven dat zij de voorkeur geven aan websites die goed werken op mobiele apparaten. Volgens Ronny Oonk manager van Places Websites zijn er nog veel kansen voor fysiotherapeuten op het internet. "Mensen met klachten willen zo snel mogelijk weten welke fysiotherapeut hen kan helpen. Door een goede website op zowel desktop als mobiel aan te bieden kunnen mensen sneller de informatie vinden die zij nodig hebben."

Beveiligde website

In het onderzoek van Telefoonboek.nl is ook gekeken in hoeverre de websites van fysiotherapeuten beveiligd zijn. Hieruit blijkt dat 77,9% van de websites niet goed beveiligd is. Dit betekent dat 22,1% van de websites wel beveiligd is. Een onbeveiligde website is te herkennen aan een URL. Indien de URL begint met "http://" in plaats van "https://" dan is de website niet goed beveiligd. Persoonlijke gegevens die op deze websites gedeeld worden kunnen makkelijker onderschept worden door hackers of andere partijen. Ook op dit gebied is er dus ruimte voor verbetering voor fysiotherapeuten.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!