Places logo
Menu

Hoe optimaliseer je je bedrijfsvermelding voor maximale online zichtbaarheid?

Hoe optimaliseer je je bedrijfsvermelding voor maximale online zichtbaarheid?

Het optimaliseren van je bedrijfsvermelding voor maximale online zichtbaarheid is cruciaal om potentiële klanten te bereiken en je bedrijf te laten groeien. Hier zijn enkele stappen om je bedrijfsvermelding te optimaliseren:

1. Maak een Google Mijn Bedrijf-account aan

Begin met het aanmaken van een Google Mijn Bedrijf-account als je dit nog niet hebt gedaan. Volg de instructies op de website om je bedrijf te verifiëren en te claimen. Google Mijn Bedrijf stelt je in staat om je bedrijf op Google Maps te plaatsen en geeft gebruikers belangrijke informatie over je bedrijf, zoals openingstijden, adres en contactgegevens.

Ben je benieuwd naar wat een Google Post is? Lees dan snel dit artikel!

2. Voltooi alle relevante informatie

Vul alle beschikbare velden in je Google Mijn Bedrijf-profiel zo volledig mogelijk in. Dit omvat onder andere je bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, website, categorieën en openingstijden. Zorg ervoor dat deze informatie accuraat en up-to-date is.

3. Gebruik hoogwaardige afbeeldingen

Voeg kwalitatief hoogwaardige foto's toe die je bedrijf op zijn best laten zien. Foto's kunnen helpen om de aandacht te trekken en potentiële klanten een idee te geven van wat ze kunnen verwachten. Denk aan foto's van je fysieke locatie, producten, diensten, medewerkers en zelfs sfeerbeelden. Hoge resolutie en professioneel ogende foto's zijn het meest effectief.

4. Verzamel en beheer reviews

Actief om reviews vragen van tevreden klanten kan je online reputatie verbeteren. Wees eerlijk en authentiek in je verzoeken en reageer op alle beoordelingen, zowel positief als negatief, om betrokkenheid te tonen en eventuele problemen op te lossen.

5. Optimaliseer je website

Zorg ervoor dat je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines (SEO). Dit omvat het gebruik van relevante zoekwoorden in je teksten, titels, en meta-beschrijvingen. Maak je website ook snel, mobielvriendelijk en link vanaf je Google Mijn Bedrijf-pagina naar je website.

Ben je op zoek naar een goede website? Zie dit artikel voor de voordelen van een Wordpress website.


6. Houd je gegevens up-to-date

Zorg ervoor dat je bedrijfsinformatie altijd up-to-date is. Veranderingen in adres, telefoonnummer, openingstijden en andere gegevens moeten onmiddellijk worden bijgewerkt op je Google Mijn Bedrijf-pagina en op je website.

7. Gebruik sociale media

Creëer en onderhoud actieve sociale media-accounts die gerelateerd zijn aan je bedrijf. Deel regelmatig relevante content, waaronder blogposts, nieuws, foto's en video's. Link naar je Google Mijn Bedrijf-pagina en website vanaf je sociale mediaprofielen.


Zie dit artikel voor het belang van consequent posten op social media.


8. Online vermeldingen beheren

Zorg ervoor dat je bedrijf ook wordt vermeld op andere relevante online platforms en directories. Controleer of de informatie consistent is op al deze platforms, inclusief de bedrijfsnaam, adres en contactgegevens.


Door deze stappen te volgen en actief je online aanwezigheid te beheren, kun je de zichtbaarheid van je bedrijf maximaliseren en meer klanten aantrekken. Het is belangrijk om te onthouden dat online zichtbaarheid een voortdurend proces is en dat consistentie in het beheer van je online aanwezigheid cruciaal is voor succes. Ga aan de slag en zet vandaag nog de eerste stap naar online zichtbaarheid!

Als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke, veelzijdige en aanpasbare oplossing voor het bouwen van een website, kan WordPress zeker een goede keuze zijn. Wil je hier graag professionele hulp bij? Dan kun je bij ons terecht!

Benieuwd naar hoe wij jou en jouw bedrijf kunnen helpen? Neem dan snel eens een kijkje op onze alles-in-1 pagina, of plan een belafspraak in met een van onze marketeers, geheel gratis!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!