Places logo
Menu

Google Bedrijfsprofiel: hoe voeg je producten toe?

Google Bedrijfsprofiel: hoe voeg je producten toe?

In dit artikel gaan we dieper in op een van de functies van Google Bedrijfsprofiel: het toevoegen van je producten. We leggen je stap voor stap uit hoe je dit doet en vertellen je over de voordelen. Lees je mee?


Wat is Google Bedrijfsprofiel?

Google Bedrijfsprofiel is een onmisbaar platform voor jou als ondernemer! Je kunt hiermee namelijk jouw bedrijf online op de kaart zetten, zodat potentiële klanten jou gemakkelijk kunnen vinden. Je voegt hier je belangrijkste bedrijfsgegevens aan toe, zoals je website adres, contactgegevens, openingstijden en adresgegevens. Maar ook je producten en diensten kun je hier toevoegen, zo kun je potentiële klanten vast laten zien wat jij in huis hebt.

Jouw profiel wordt getoond wanneer mensen zoeken naar jouw of naar een vergelijkbaar bedrijf. Het is dus een ontzettend goed platform om nieuwe klanten binnen te halen!


Hoe voeg je je producten toe?

Zoals je net al hebt kunnen lezen is het ook mogelijk om je producten toe te voegen aan je Google Bedrijfsprofiel.

1. Ga naar www.google.com/business/ en log in op jouw Google Bedrijfsprofiel account

2. Klik in het menu op Producten

Producten toevoegen Google Bedrijfsprofiel

3. Maak de benodigde productcategorieën aan.

4. Voeg nu je producten toe. Vul per product de productnaam in en voeg een foto toe. Je kunt dit uitbreiden met aanvullende gegevens als de prijs, een sterke productbeschrijving en de URL naar de productpagina. Dit is niet verplicht, maar we raden het sterk aan om dit te doen. Want hoe meer informatie jij je klanten geeft, des te eerder zij over zullen gaan tot actie.

Product toevoegen


Producten toevoegen


De voordelen van deze functie

Bij Places.nl zijn we erg enthousiast over deze functie van Google Bedrijfsprofiel. Ondanks dat het toevoegen van je producten een hoop tijd kan kosten, hebben de voordelen toch de overhand.

  1. Het draagt bij aan je SEO. Doordat je producten toevoegt aan je profiel weet Google meer over jouw bedrijf, waardoor deze als relevanter wordt gezien. Als gevolg hiervan word je hoger in de zoekresultaten getoond!
  2. Je brengt je producten onder de aandacht van potentiële klanten.
  3. Je maakt het je potentiële klanten gemakkelijk om iets te bestellen. Zij zullen dus sneller overgaan tot conversie!

Deze functie is een slechts een van de onderdelen van Google Bedrijfsprofiel. Je snapt dan natuurlijk ook wel dat dit platform nog veel meer voordelen met zich meebrengt! Ben je benieuwd naar de rest van de voordelen? Lees dan dit artikel, dan snap je dat jouw bedrijf niet meer zonder kan ;).


Wij zouden Places.nl niet zijn als we jou hier niet bij konden helpen: wij zijn namelijk officieel partner van Google. We zijn gespecialiseerd in het optimaliseren van jouw Google Bedrijfsprofiel!

Wanneer je het Bedrijfsvermelding Premium Pakket bij ons afsluit, gaan wij maandelijks met jouw profiel aan de slag. Zo schrijven we content die jouw producten sterk aanprijst, voegen we nieuwe producten (met ijzersterke productomschrijving!) toe en beheren we jouw reviews.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!