Tips en tricks om efficient te werken met reminders en opvolgtaken

Tips en tricks om efficient te werken met reminders en opvolgtaken

Op de werkvloer krijgen veel mensen te maken met reminders en opvolgtaken. Dit zijn taken die op een later moment uitgevoerd moeten worden, omdat werknemers daar nu bijvoorbeeld geen tijd voor hebben. Het komt regelmatig voor dat deze opvolgtaken vergeten worden en daardoor uiteindelijk niet uitgevoerd worden. Er zijn verschillende manieren om uzelf of anderen te herinneren aan opvolgtaken. Hieronder vindt u een aantal tips en tricks om dit aan te pakken.

Plannen

Als eerste is het belangrijk om een goede planning te maken, een planning is namelijk onmisbaar. Door een concrete planning te maken is het meteen duidelijk wat er allemaal moet gebeuren. Een planning vergroot bovendien de kans dat een taak of project zo efficiënt mogelijk wordt uitgevoerd. Wanneer u stuit op een taak die nu niet uitgevoerd kan worden, maar naar een later moment moet worden verplaatst, kunt u deze taak in de planning toevoegen. Vermeld hierbij precies wat er gedaan moet worden en wanneer het af moet zijn.

Handige apps

Naast een goede planning zijn er een aantal hulpmiddelen die u kunt inzetten als reminders voor opvolgtaken. Deze reminders zullen u helpen herinneren om de taak uit te voeren.

Herinneringen-app op smartphone

IPhone gebruikers kunnen de herinneringen-app gebruiken voor reminders en to-do lijstjes. Het is een standaard app die op elke IPhone en IPad aanwezig is. U kunt hier een taak toevoegen en daarnaast een notificatie aanzetten die bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks afgaat. Androidgebruikers kunnen hiervoor de Notification Reminder gebruiker. Met deze applicatie kunt u in de notificatiebalk in een oogopslag zien of er nog reminders zijn.

Braintoss

Braintoss is een app waarmee u snel gesproken tekst, een foto of getypte tekst kunt vastleggen om te onthouden. Vervolgens stuurt de app het bericht naar een vooraf ingesteld e-mailadres. Doordat de app het bericht automatisch doorstuurt kunt u niet vergeten wat u heeft opgeslagen.

Outlook

Ook in Outlook kunt u herinneringen opslaan, bijvoorbeeld voor een vergadering of voor een taak die u op een later moment gaat uitvoeren. De herinnering komt op het ingestelde moment in het herinneringsvenster tevoorschijn.

Met deze hulpmiddelen én een goede planning vergeet u hopelijk nooit meer een opvolgtaak uit te voeren.