Places logo
Menu

Terugblik op 2015: meer snelgroeiende bedrijven

Terugblik op 2015: meer snelgroeiende bedrijven

Na jarenlange daling is vorig jaar het aantal snelgroeiende bedrijven in Nederland gestegen. Dit zijn bedrijven waarvan het aantal medewerkers in 3 jaar tijd minimaal 10 procent is toegenomen. Vooral de uitzendbureau's, restaurants, softwareontwikkelaars en wegvervoerders scoren hoog. Ook grote bedrijven scoren beter dan kleine ondernemingen. Dit is vaak te danken aan grote overnames waardoor het werknemersaantal ineens hard stijgt. Places.nl vertelt u meer in deze blog.

Growth hacking

Deze groei kan gelinkt worden aan de trend growth hacking. Bij het inschakelen van Growth Hacking wordt er puur gefocust op het groeien van een bedrijf. Bij growth hacking wordt dus door middel van kennis over producten en distributie een plan opgesteld om een bedrijf zo snel mogelijk te laten groeien. Growth hacking moet in alle gevallen schaalbaar, herhaalbaar en voorspelbaar zijn.

Gazellen

In de groep snelle groeiers is 9 % een gazelle. Dit is een bedrijf wat niet ouder is dan 5 jaar en een snelle groei doormaakt. Kleine bedrijven die bestaan uit 10 tot 50 werknemers heeft de meeste gazellen. Het aandeel gazellen bij grote bedrijven, met 250 werknemers, is het laagst. De gazellen bevinden zich vooraal onder de cafés, kinderopvang, uitzendbureau's en restaurants.

Vindbaarheid vergroten

Hoe hard uw bedrijf ook groeit, zorg er altijd voor dat u goed vindbaar bent. Via Places kunt u een gratis bedrijfsvermelding aanvragen, hiermee bent u vindbaar op Openingstijden.com en Telefoonboek.nl. Meer weten? Neem dan telefonisch contact op via 024-8200617, wij informeren u graag!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!