Places logo
Menu

Snel en groot geld verdienen aan cryptohandel lijkt al voorbij

Snel en groot geld verdienen aan cryptohandel lijkt al voorbij

In december van 2017 was de cryptokoers een veelbesproken onderwerp. Handelaren slaagden er die maand namelijk in om veel geld te verdienen aan een slimme verhandeling van de munt. In dezelfde maand werd de munt meer dan 19.000 dollar waard. Mensen die op tijd geïnvesteerd hadden verdienden in deze maand miljoenen, zoals de Amerikaanse Winkelvoss tweeling die bitcoin-miljardairs werden.

In het nieuwe jaar is de bitcoin echter lang niet zo succesvol. Na de opmars richting een waarde van 20.000 dollar ervoer de munt een enorme koersval. Mensen verkochten massaal hun bitcoins. Toen was het echter al te laat, aangezien de munt in de uitverkoop was beland.

Arbitrage en spread

De manier waarop cryptohandelaars veel geld verdienden was door middel van arbitrage. Dit is het uitbuiten van koersverschillen van één belegging op verschillende beurzen. De reden dat dit zoveel geld opleverde was het grote verschil in prijs van de munt op verschillende handelsplatforms. Het prijsverschil tussen twee handelsplatform wordt de "spread" genoemd. De spread liep op sommige plekken op tot boven de 1.000 dollar. Door de munt op de ene beurs te kopen en op de andere snel te verkopen kon een handelaar daardoor honderden dollars per bitcoin verdienen.

Gedoemd te mislukken

Dat het succes van de bitcoin niet stand zou houden, bleek al snel. Eind december gaf Emil Oldenburg, medeoprichter van bitcoin.com, toe dat hij zijn bitcoins allemaal had verkocht. Hij voorspelde toen ook al dat er snel een einde zou komen aan het succes van de munt en noemde de bitcoin op dat moment "één van de meest riskante beleggingen". Hij wierp als reden voor de ondergang op dat de cryptomunt niet of nauwelijks verhandeld en verkocht werd door nieuwe investeerders.

Als we de Zweedse Oldenburg moeten geloven, was voor echt succes van de bitcoin meer gebruik van de munt als echt betaalmiddel nodig geweest. Daarvoor is de munt echter (nog) niet gebruiksvriendelijk genoeg. Er bestaat namelijk een hoge verwerkingstijd voor de goedkeuring van transacties van de bitcoin.

Geen grote spreads meer

Nu blijkt al dat de spreads in het nieuwe jaar lang niet zo groot zijn als voorheen. Dit komt doordat grote beurzen, zoals GDAX, op normaal prijsniveau handelen en geen andere partijen de prijs opdrijven, zo vertelde Dave Weisberger, de CEO van cryptohandelhuis CoinRoutes, aan Business Insider. Hij verwacht dan ook geen grote spreads meer, maar vermeld daar wel bij dat spreads van zo'n 100 dollar normaal blijven. Ook John Spallanzani van Miller Value Partners denkt dat grote spreads verleden tijd zijn.

Bron: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!