Places logo
Menu

Slechts 39,4% tekstschrijvers heeft werkende website

Slechts 39,4% tekstschrijvers heeft werkende website

Wanneer organisaties een persbericht, nieuwsartikel of blog publiceren is het belangrijk dat deze deskundig en professioneel is geschreven. Daarnaast moet een bericht een juist beeld geven van de organisatie en moet de schrijfstijl hierop worden aangepast. Bedrijven willen dan ook eerst research doen voordat ze het schrijven van een tekst uitbesteden. Online research is dan een geschikte uitkomst, aangezien dit vanuit bijna elke locatie en op elk moment mogelijk is. Het is dan wel noodzakelijk dat tekstschrijvers online vindbaar zijn. Telefoonboek onderzocht daarom het aantal werkende websites van tekstschrijvers in Nederland.

Onderzoek

In totaal werden 27.858 bedrijven onderzocht op een werkende website die bij Telefoonboek.nl geregistreerd staan in de categorie 'Tekstschrijver'. Belangrijk is dat ondernemingen in het bezit van een URL, maar zonder werkende webpagina als 'niet werkend' werden beschouwd. Uiteindelijk bleek bij 10.975 tekstschrijvers sprake te zijn van een werkende website, hetgeen neerkomt op 39,4%. Daarmee is het overgrote gedeelte van tekstschrijvers in Nederland niet online vindbaar via een werkende website. Wel is het mogelijk dat zij online vindbaar zijn via social media, een overkoepelende website of online bedrijfsvermelding.

Responsive

Naast het bezit van een werkende website, is er ook gekeken naar het aantal tekstschrijvers met een responsive website. Een responsive design zorgt ervoor dat een website gebruiksvriendelijk en leesbaar is, ongeacht het apparaat dat wordt gebruikt. Dit komt doordat de website automatisch meebeweegt met de grootte van het scherm. Het hebben van een responsive website biedt om die reden een aantal voordelen. Allereerst zullen bezoekers dit soort websites vaker en langer bezoeken. Verder zijn responsive websites gemakkelijker te vinden via zoekmachines als Google, omdat ze vanwege hun relevantie en gebruiksgemak hoger worden geplaatst in de ranking. 92,4% van het aantal werkende websites bleek ook responsive te zijn. In tegenstelling tot het percentage tekstschrijvers met een werkende website, is het percentage tekstschrijvers met een responsive website dus erg goed. Daarmee lijkt er een relatief klein gedeelte van tekstschrijvers te zijn die de voordelen begrijpen van online aanwezigheid via een werkende en responsive website.

Niet veel moeite

Ronny Oonk, manager van Places Websites denkt dat tekstschrijvers in Nederland online nog veel kunnen verbeteren om nieuwe klanten en opdrachtgevers aan te trekken. "Het implementeren van een werkende en responsive website hoeft niet moeilijk te zijn. Zo hebben ondernemers vaak zelf de mogelijkheid om een simpele en overzichtelijke website te maken, maar kunnen ze dit ook uitbesteden."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!