Places logo
Menu

Prinsjesdag 2015: wat verandert er voor u als ondernemer?

Prinsjesdag 2015: wat verandert er voor u als ondernemer?

Zoals ieder jaar zijn de derde dinsdag van september de Rijksbegroting en de Miljoenennota voor het komende jaar gepresenteerd op Prinsjesdag. De Rijksbegroting treft alle burgers, maar voor u als ondernemer is het extra belangrijk op de hoogte te zijn van de veranderingen die doorgevoerd zullen worden. In deze blog geeft Places.nl een overzicht van de belangrijkste maatregelen.

De algemene strekking van de Troonrede

Over het algemeen klonk een positief geluid. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem gaf al aan dat Nederland loskomt uit de crisis en de economie harder groeit dan verwacht. Het kabinet wil daarom de koopkracht, de werkgelegenheid en de groei van de Nederlandse economie stimuleren. Daar zijn natuurlijk veranderingen voor nodig. Dit zijn de belangrijkste opgesomd:

Fiscale regelingen

Er worden twee fiscale regelingen opgezet die het aantrekkelijker moeten maken om te investeren in onderzoek en ontwikkeling. Het betreft vooral de aanvraag van fiscaal voordeel dat voor de ondernemer versimpelt zal worden. Kijkt u op Belastingdienst.nl wat dit inhoudt in uw specifieke geval.

Durfkapitaalregeling

Een zogenaamde durfkapitaalregeling wordt in het leven worden geroepen. Deze regeling houdt in dat het voor het mkb en startups fiscaal aantrekkelijker zal worden om geld te lenen. Heeft u al investeringsplannen? Investeer bijvoorbeeld in uw online vindbaarheid.

Online financieringswijzer

Er wordt een online financieringswijzer gelanceerd voor ondernemers. Deze geeft snel en simpel weer welke financieringswijze het beste past bij uw plan.

Loonkostensubsidie

Er komt een loonkostensubsidie, ook wel het lage inkomensvoordeel (LIV) genoemd. Deze subsidie geeft een korting op de werkgeversbijdrage bij het in dienst nemen van laagbetaalde of laaggeschoolde mensen. Heeft u nog vacatures openstaan? Pas dan snel en gemakkelijk uw bedrijfsprofiel aan op Telefoonboek.nl. Daarnaast kunt u hier terecht voor enkele tips voor het vinden van de perfecte kandidaat.

Starters

Het kabinet wil het starten van een onderneming makkelijker maken. Zo zal de regeldruk voor de ondernemer worden afgenomen, waardoor het aantrekkelijker zal worden om te gaan ondernemen. Bent u beginnende ondernemer? Vergeet dan niet uw bedrijfsprofiel aan te maken op Places.nl! Meer lezen? Houd dan de Places blogpagina in de gaten. Dagelijks vindt u er interessante artikelen voor mkb'ers!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!