Perfecte beheersing van de Engelse taal? Op zakelijk vlak in ieder geval nietPerfecte beheersing van de Engelse taal? Op zakelijk vlak in ieder geval niet

Nederlanders staan bekend om hun perfecte beheersing van de Engelse taal. Volgens de Proficiency Index zijn Nederlanders de beste non-native beheersers van de Engelse taal. Dat blijkt uit het gemak waarmee we de taal gebruiken, wat soms zelfs tot ergernis leidt. Veel Nederlanders maken in het dagelijks leven goed gebruik van het Engels. In deze taal voeren we gemakkelijk een gesprek aan de kassa of helpen we een toerist die de weg vraagt.

Passieve kennis

Op zakelijk vlak ligt dit echter heel anders, stelt taalcoach Buffi Duberman. Zij geeft aan dat vooral de passieve kennis van de Engelse taal bij Nederlanders heel goed is. Dat houdt in dat we veel begrijpen, maar bij het spreken nog geregeld de mist in gaan. Wanneer dit zou verbeteren, maakt dit vooral in zakelijk opzicht een groot verschil.

Veelgemaakte fouten

We zouden ons onder andere beter kunnen verdiepen in de aanhef en afsluiting van e-mails. Hoe je een zakelijke e-mail begint en afsluit op een formele manier is vaak lastig. Daarnaast gaat het spellen van namen tijdens ontmoetingen regelmatig fout. Ook kunnen we een stuk beleefder zijn als we het oneens zijn met iemand; laat eerst weten dat je begrijpt wat de ander zegt, voordat je uitlegt waarom jij het anders ziet.

Foto: Pixabay


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek