Places logo
Menu

Onderzoek: Welke beoordeling geven Nederlanders aan de viswinkels?

Onderzoek: Welke beoordeling geven Nederlanders aan de viswinkels?

Elk jaar voert het AD een haringtest uit bij viswinkels en groothandelaren. Bedrijven uit de vissector hebben echter veel kritiek op deze test omdat zij denken dat het een doorgestoken kaart is. Om die reden komen bedrijven uit de vissector, volgend jaar, gezamenlijk met een eigen test. Bij deze test staat de consument centraal en mogen zij een oordeel vellen over de vis van hun eigen viswinkel. Die viswinkels hopen dat deze test een eerlijk resultaat oplevert. Op Telefoonboek.nl geven klanten ook hun oordeel over de viswinkel die zij bezoeken. Uit deze beoordelingen blijkt dat veruit de meeste klanten erg positief zijn over hun viswinkel, 81% van de reviews is namelijk positief.

Ervaringen met viswinkels

Mensen kunnen op Telefoonboek.nl de algemene indruk, prijs-kwaliteitverhouding en de service van een viswinkel een cijfer geven, daarnaast kunnen er ook ervaringen gedeeld worden. Van het totaal aantal beoordelingen over viswinkels waren er 748 positief (81%) en 176 negatief (19%). De viswinkels scoren gemiddeld een goed cijfer, namelijk een 8,1. Hoewel de meeste viswinkels erg goed worden beoordeeld zijn er ook een aantal winkels die een slechte beoordeling krijgen. Bij de voldoendes is het gemiddelde een 9,4 en bij de onvoldoendes die gegeven zijn is het gemiddelde een 2,9.

Positieve ervaringen

In de meeste gevallen genieten mensen van de vis die ze bij de viswinkel kopen. Het merendeel van de viswinkels ontvangt namelijk een positieve beoordeling. De 748 positieve reviews vormen samen een cijfermatig gemiddelde van een 9,4. De viswinkels worden voornamelijk goed beoordeeld op de lekkere vis die ze verkopen (177 keer). Daarnaast wordt ook de goede kwaliteit van de winkel (160 keer) en de versheid van de vis (138 keer) benoemd. In de overige gevallen wordt soms ook de vriendelijkheid van het personeel (135 keer) benoemd.

Top drie meest voorkomende complimenten:

  1. Lekkere vis 177 keer genoemd

  2. Goede kwaliteit 160 keer genoemd

  3. Verse vis 138 keer genoemd

Te dure vis

Ondanks de vele positieve beoordelingen zijn er ook een aantal viswinkels die minder goed scoren. Wat betreft de negatieve beoordelingen is het gemiddelde een 2,9. Dit betekent dat de negatieve reviews vooral hele lage beoordelingen bevatten. In deze negatieve reviews wordt voornamelijk de hoge prijs (12 keer) en de vieze of vette vis (12 keer) benoemd. Daarnaast zijn er ook negatieve reviews die de slechte service (11 keer) van de viswinkel benoemen. Tot slot benoemen sommigen klanten dat de vis niet vers is (7 keer).

Top drie meest voorkomende klachten:

  1. Te hoge prijs 12 keer genoemd

  2. Vieze of vette vis 12 keer genoemd

  3. Slechte service 11 keer genoemd

Wie verkoopt de beste vis?

Volgens de beoordelingen op de website verkoopt Vishandel de Goeie oude Tijd in Houtwijk de beste vis. De viswinkel krijgt de meeste positieve beoordelingen en ontvangt maar liefst elf keer een 10 als beoordeling en daarnaast nog vier keer een beoordeling boven de 8. De vele verschillende beoordelingen van viswinkels laten duidelijk zien wat klanten belangrijk vinden bij een viskraam. Klanten blijken het erg belangrijk te vinden dat de vis lekker, van goede kwaliteit en vers is. Een veel genoemde klacht is de hoge prijs van de vis. Desondanks scoren veruit de meeste viswinkels gelukkig erg goed.

Foto: Flickr

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!