Places logo
Menu

Onderwijsinstellingen over het algemeen goed bereikbaar

Onderwijsinstellingen over het algemeen goed bereikbaar

De meeste scholieren en studenten zijn nog aan het genieten van de kerstvakantie, maar volgende week begint het normale leven weer voor de onderwijsinstellingen. Voor scholen en universiteiten kan telefonische bereikbaarheid een belangrijke zaak zijn. Niet alleen voor ziekmeldingen, maar ook voor facilitaire vragen van scholieren of ouders. Telefoonboek.nl dook in de database om te kijken hoe bereikbaar de vele onderwijsinstellingen eigenlijk zijn.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek.nl staan 4025 telefoonnummers geregistreerd in de categorie "onderwijs". Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was in slechts 81 van de 4025 onderwijsinstellingen het geval. Dat betreft slechts 2% van de gevallen, wat betekent dat 98% van de onderzochte scholen weinig tot geen klachten krijgen.

Urgente vragen

Het contact bij veel onderwijsinstellingen loopt al voor een groot deel via e-mail, maar de telefoon is vaak nog steeds het meest gebruikt. "Telefonische bereikbaarheid is erg belangrijk voor onderwijsinstellingen. Wanneer ouders of leerlingen een urgente vraag hebben zullen ze toch als eerst de telefoon pakken" zo stelt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice.

ROC

Wanneer wordt gekeken naar de 2% die meer dan drie keer niet bereikbaar waren, valt op dat vooral veel ROC-scholen onder de lijst vallen. Vooral vestigingen van ROC Amsterdam, ROC Midden Nederland (Utrecht) en ROC Zeeland zijn opvallend vaak vertegenwoordigd in de lijst. Van de Nederlandse Universiteiten hebben slechts drie telefoonnummers meer dan drie mislukte belpogingen ondervonden. Dit zijn de hoofdkantoren van de Wageningse en Tilburgse universiteiten en de Vrije Universiteit Amsterdam.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!