Places logo
Menu

Omgekeerd zoeken: wat is het en hoe werkt het?

Omgekeerd zoeken: wat is het en hoe werkt het?

Je kent het wel: je wordt gebeld maar je weet niet van wie dit nummer is. Je bent benieuwd wie dit is, maar je hebt eigenlijk geen zin om terug te bellen, simpelweg omdat je niet weet wie je aan de lijn gaat krijgen. Uit onderzoek van onze partner telefoonboek.nl blijkt dat dit één van de meest voorkomende frustraties is wat betreft telefonie. Vaak blijkt terugbellen een teleurstelling: het is een telemarketingbureau of frauduleuze organisatie. En juist daar zitten veel bedrijven of particuleren niet op te wachten.

Wat is omgekeerd zoeken?

Om te voorkomen dat je een bedrijf terugbelt die je eigenlijk niet had willen spreken, heeft Telefoonboek.nl een oplossing bedacht om te zoeken op het betreffende nummer: omgekeerd zoeken. Omgekeerd zoeken maakt het mogelijk om te zoeken op het telefoonnummer zodat jij weet wie achter dit telefoonnummer zit en of dit een betrouwbare partij is. Jij toets het telefoonnummer in en je weet in veel gevallen wie jou heeft probeert te bereiken.

Hoe werkt het?

Omgekeerd zoeken werkt op basis van feedback van bezoekers. Wanneer bezoekers op Telefoonboek.nl een nummer hebben gezocht kunnen zij een reactie achterlaten; bijvoorbeeld om aan te geven hoe het contact met het gezochte nummer verliep, wie ze aan de lijn kregen en hoe vaak ze al gebeld zijn. Bovendien kan daarbij een waardering aan het verlopen contact gegeven worden: een telefoonnummer kan als betrouwbaar, aangenaam, neutraal, irritant of gevaarlijk bestempeld worden.Telefoonboek.nl ontvangt daarmee dagelijks feedback van duizenden bezoekers rondom telefoonnummers in Nederland. Deze feedback wordt gebruikt om aan toekomstige gebruikers van Telefoonboek.nl te laten zien wie achter het nummer zit en of dit nummer betrouwbaar is volgens hen.

Veel voorkomende situaties

Veel ontvangen feedback is dat er gebeld wordt door een onbekend buitenlands callcenter, dat zich zou uitgeven als een luisteraarsonderzoek. Veel bezoekers van Telefoonboek beoordelen dit telefoonnummer als irritant en gevaarlijk, aangezien ze vaak niemand aan de lijn krijgen. Ander veel voorkomende feeback is dat er een stel agressieve verkopers gebeld hebben, die ook bij een afwijzing volhardend blijven bellen. Sommige bezoekers van Telefoonboek.nl zeggen zelfs te zijn bedreigd. Bij veel van de telefoonnummers gaat het om callcenters die zich voordoen als een bedrijf met een aanbieding.

De tien meest voorkomende zoekopdrachten zijn personen of bedrijven die niet bij Telefoonboek geregistreerd staan. Volgens de wet mogen we geen persoonsgegevens daaraan verbinden. Let dus zelf goed op als u gebeld wordt door een nummer dat u niet goed kent. Soms proberen bellers bankgegevens of e-mailadressen te achterhalen. Vooral vertrouwelijke bankgegevens kunt u beter niet verstrekken over de telefoon.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!