Places logo
Menu

Koppel de juiste training aan de juiste werknemers

Koppel de juiste training aan de juiste werknemers

Investeren in werknemers kan veel opbrengen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van het opleiden van uw werknemers. U kunt dan denken aan de praktische opleidingen zoals het leren van nieuwe ICT. Maar ook kunt u denken aan competentieontwikkeling. Maar hoe indentificeert u de werknemers die hier baat bij zouden kunnen hebben? Places.nl legt het uit in deze blog!

Needs Assessment

Een manier om deze werknemers te indentificeren is needs assessment. Dit is een proces dat gebruikt wordt door organisaties om de ruimte tussen het huidige functioneren en het beoogde functioneren kenbaar te maken. Dit assessment moet volgens wetenschappers op drie niveaus worden bekeken.

Organisatieniveau

Eerst moet u de doelen van uw bedrijf helder maken. Wanneer u bijvoorbeeld zo min mogelijk verwondingen wil realiseren moet u denken aan een training voor werkveiligheid. Echter, wanneer productiviteit uw doel is, dan is er op organisatieniveau meer relevantie voor productie efficiëntie.

Functieniveau

Wat ook belangrijk is, is het in kaart brengen van de benodigdheden bij een bepaalde functie. Wanneer u de secretaresse een training sales geeft, is de training niet goed besteed. Daarom zal u eerst de KSAO's in kaart moeten brengen van de functie. Dit is de kennis, de vaardigheden, de capaciteiten en andere kenmerken die bij de taken van deze functie horen. Uit deze specificaties kunnen al een aantal mogelijkheden voor training naar voren komen.

Werknemerniveau

Als laatste is het belangrijk de juiste training bij de juiste personen te krijgen. De trainingen moeten dus aangepast worden op de KSAO's van de werknemer. De ene werknemer kan bijvoorbeeld al heel goed presenteren voor een groep, en de ander juist overtuigen. Dus wanneer u alle werknemers met een zelfde functie presentatietraining geeft, is dit voor sommigen verspilde moeite. Op basis van de KSAO's kunt u bekijken wie bij welke training baat heeft.

Een van de trainigen die u in uw bedrijf zou kunnen geven is het verwervend bellen van potentiële nieuwe klanten of het maken en beheren van nieuwe websites. Dit zijn belangrijke onderdelen van een organisatie. Places.nl kan u daar een stukje mee op weg helpen. Bel vrijblijvend naar 024 - 3555 299 voor meer informatie.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!